Savladan i Petrovgrad u Zrenjaninu

03. novembar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

Dosad neporažena ekipa Omladinskog košarkaškog kluba “Srbobran” i u 5. kolu Druge regionalne lige, danas u Zrenjaninu, ostvarila je ubedljiv trijumf protiv tamošnje ekipe “Petrovgrad”, rezultatom 68:85 (30:49), po četvrtinama 17:27, 13:22, 13:24 i 25:12.

Otišli su Srbobranci na ovu utakmicu vidno oslabljeni, sa samo 9 igrača, od kojih dvojica imaju povrede, ali ipak sa željom da igraju. Kapiten Rale Babić i Nemanja Trninić zbog pomenutih povreda nisu pružili igru kakvu znamo da ovi momci mogu, ali su ipak pomogli svom timu da se domogne novih bodova. Titulu najefikasnijeg igrača u timu i dalje nosi Jovan Antić, ovoga puta sa 26 postignutih poena, od čega čak 18 van linije 6,75 (6 trojki). Drugi najkorisniji bio je Dušan Samardžić sa 25, dok je Nikola Babić ubacio 24 poena, od čega 4 trojke.

U jednom momentu vodili su Zeleni i sa 33 poena viška, što je treneru Jovici Andriću dalo mogućnost da ponovo na teren uvede mlade nade srbobranske košarke. Zaigrali su Damjan ŠevkušićBojan Grubić i Stefan Rekić. Naravno ova odluka je dovela do pada u igri i smanjenja razlike na semaforu, ali je svesno donešena kako bi ti momci sakupili što više minuta u seniorskom dresu i tako podigli svoju igru. I na ovom meču Srbobranci su imali ozbilju podršku publike, iako je igran u Zrenjaninu, naime igrače je na put u prestonicu Banata pratila duža kolona automobila sa navijačima iz Srbobrana. Iz kluba se zahvaljuju vernoj publici na lepom gestu koji ovu pobedu čini još dražom.

Naredni izazov koji se stavlja pred momke iz okk “Srbobran” biće utakmica protiv kk “Beočin”, koja je na programu sledeće subote, 9. novembra, od 19:00 časova. Meč se igra u Srbobranu i označava ulazak naše ekipe u deo sezone sa težim protivnicima. Pored Beočinaca, tu spadaju i klubovi: “Kikida”, “Dunav 2014” iz Apatina i “Joker” iz Sombora. Ovo nikako ne znači da su šanse kluba iz Srbobrana za pobedu umanjene, naprotiv ambicija ostaje ista, a to je osvajanje jednog od prva dva mesta na kraju sezone, kako bi se prešlo u viši rang takmičenja. Takva ambicija može biti ostvarena samo uz mnogo pobeda, što je i poruka koja stiže iz kluba: “Na svakoj utakmici idemo na pobedu, bez obzira sa kim igramo”.

Facebook Komentari