Rukometaši gaze sve pred sobom

27. oktobar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Sport

Rukometni klub “Srbobran” odigrao je u subotu 6. kolo Treće lige Zapad – “Sever”, protiv RK “Radnički” iz Novog Sada. Kao i u dosadašnjim mečevima ove sezone slavili su Srbobranci, ovoga puta rezultatom 32:26.

Iako je gostujući tim na papiru vrlo respektabilna družina, od prvih trenutaka utakmice na parketu srbobranske sportske Hale bilo je jasno ko je tu favorit. Poluvreme je završeno rezultatom 20:10 za “Srbobran”, a bio je višak golova sa strane domaćina i preko broja 10. U jednom momentu, tokom drugog poluvremena učinilo se da “Radnički” možda može da sustigne prednost, ali je takva tendencija na vreme sasečena. Najefikasniji u redovima domaćina bio je Miloš Vraneš sa čak 9 postignutih golova, Vladimir Ristanović je 7 puta savladao protivničkog golmana, dok je treći najbolji bio Miloš Šijačić sa 6 preciznih šuteva u gol.

Trener srbobranske ekipe, Vuk Milojičić, mogao je samo da bude zadovoljan nakon još jednog trijumfa svojih izabranika, što je i u izjavi posle utakmice potvrdio. “Ekipe kao što je Radnički nemožete otpisati posle pola sata igre, niti je rukomet igra koja traje 30 minuta. Očekivali smo da će oni pokušati da se vrate u utakmicu nakon poluvremena , da će da pruže otpor, što se i desilo. Na kraju smo se mi u svojim glavama malo sredili i vratili igru iz prvog poluvremena i dobili utakmicu. Tajna ove naše ekipe je u tome, mislim na pobednički niz, da mi dišemo kao jedan, živimo i treniramo kao jedan igrač. Mi smo i bukvalno jedna velika porodica koja kako stvari stoje, jako dobro i složno funkcioniše. Nama u ovoj ligi nije mesto, to sam još prošle godine rekao, mi smo ekipa koja ne zaslužuje da igra ovu ligu. Srbopbran po svemu zaslužuje da ima ekipu u višem rangu takmičenja, i obećavamo vam sad da ćemo dati sve od sebe da već sledeće godine pomegnemo odavde”.

“Imamo dve utakmice zaostatka, nismo odigrali kola protiv Laćarka i Beočina, ali to ne bi trebalo da nam pokvari plasman. Beočin je ekipa koja je istupila iz lige tako da kad se i drugim timovima koji su dobili bodove protiv njih bodovi oduzmu, mi i Žabalj ćemo deliti prvo mesto na tabeli. Ne bih da potcenim ekipu iz Laćarka, jer smo prošle godine to učinili sa Mitrovicom i obilo nam se o glavu, ali je sigurno da smo po kvalitetu bolji od Laćarka i tu ne bi smelo da nam se desi da ostanemo bez bodova. Sledeće kolo idemo u Žabalj. Opet taj Žabalj koji nam je i prošle godine bio najveći takmac, idemo tamo da pobedimo, a nadamo se da će ovoga puta sreća biti na našoj strani. Pitanje jesenjeg prvaka rešavaće se baš u Žablju. Čestitam mojim igračima na pobedi i zahvaljujem se publici što je večeras došla najzad u velikom broj i podržala nas glasno u četvrtoj pobedi za redom”, rekao je za naš portal Vuk Milojičić, trener neporažene i ponosne ekipe iz Srbobrana.

Galeriju fotografija sa ovog meča možete pogledati na našoj facebook stranici.

Facebook Komentari