Dom zdravlja bogatiji za novi ultrazvučni aparat

26. oktobar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Zdravlje

Ovogodišnji program kompanije Naftna industrija Srbije “Zajednici zajedno”, kojem se realizuju društveno odgovorni prijekti, namenjen je zdravstvenoj zaštiti i unapređenju rada ustanova koje je realizuju. Srbobran kao jedna od opština u kojoj je NIS privredno aktivan, dobila je vrednu pomoć u vidu ultrazvučnog aparata, namenjenog odeljenju ginekologije Doma zdravlja “Dr Đorđe Bastić”.

Ultrazvučni aparat, za pregled beba i trudnica, vredan je pet miliona dinara i njegoviom nabavkom lokalna zdravstvena ustanova dodatno je unapredila nivo i kvalitet usluga, po čemu je već poznata u Srbiji. Kompanija NIS je za ovakve i slične projekte opredelila je ukupnu sumu od 116,5 miliona dinara, koja je namenjena za 20 medicinskih ustanova u zemlji. Povodom nabavke ultrazvučnog aparata u srbobranskom Domu zdravlja organizovana je konferencija za medije.

Konferenciju je otvorio Biljan Elezović, direktor pogona „Srednji Banat“ u NIS-u. “Drago mi je da u ime kompanije NIS imam čast da Domu zdravlja u Srbobranu uručim savremeni ultrazvučni aparat. Ove godine odlučili smo da sva sredstva kroz program ‘Zajednici zajedno’ uložimo upravo u najmlađe i njihovo zdravlje, jer su oni naša budućnost. Naša delatnost je vezana za ovu opštinu, koja je naš važan partner i posebno smo ponosni na naše partnerstvo i dugogodišnju saradnju. Zato ćemo nastaviti sa ulaganjima kako bi doprineli njenom napretku, jer mi smo društveno odgovorna kompanija koja vraća zajednici u kojoj posluje. Za poslednjih 11 godina, koliko postoji program ‘Zajednici zajedno’, samo u opštini Srbobran smo realizovali 50 različitih projekata i uložili ukupno preko 60 miliona dinara. Napominjem da ćemo nastaviti sa realizacijom projekata koji su usmereni na razvoj ove zajednice”.

Domaćin konferencije i direktor Dom zdravlja, dr Vlastimir Kladar uputio je reči zahvalnosti predstavnicima kompanije NIS, za vredan poklon koji će sigurno pronaći široku primenu na odeljenju kom je namenjen. “Projekat nabavke savremenog ultrazvučnog aparata je realizovan zajedničkim naporom kompanije NIS, opštine Srbobran i Doma zdravlja. On će omogućiti bolju i kvalitetniju dijagnostiku naših pacijenata, ali će i nama, zdravstvenim radnicima obezbediti kvalitetniji rad. Reč je o aparatu visokog kvaliteta koji u rukama dobro obučenog lekara predstavlja moćno sredstvo u dijagnostici. NIS je odgovorna kompanija i želimo da naša buduća saradnja bude što sadržajnija. Hvala kompaniji NIS. Naša želja da pružimo što bolju i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu, a dobijamo je unapređenjem dijagnostike, realuzuje se uz pomoć NIS-a, ali i lokalne samouprave koja je za ovu godinu izdvojila sredstva u vrednosti od 28 miliona dinara. Dobar deo tih sredstava je otišao na kupovinu dva aparata, na čemu smo takođe zahvalni.”, rekao je direktor Kladar.

Predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški, podsetio je i na neke druge projekte koji se realizuju u saradnji sa NIS-om, a sve u svrhu benefita naših građana. “Zahvaljujući podršci kompanije NIS, uspeli smo da obogatimo tehničku opremljenost Doma zdravlja ‘Dr Đorđe Bastić’, koja će doprineti kvalitetnijoj zdravstvenoj zaštiti naših građana. NIS je društveno odgovorna kompanija i u saradnji sa njima i Ministarstvom zdravlja, bogatiji smo za značajan ultrazvučni aparat koji je namenjen dijagnostici u ginekologiji. Poklon je stigao u prave ruke, u zdravstvenu ustanovu, jednu od najboljih u svojoj kategoriji, koja po kvalitetu usluga koje pruža, prevazilazi opštinske okvire. Ovde se godišnje obavi 140.000 pregleda i 120.000 analiza, a o 16.000 stanovnika brine tim od 100 zaposlenih, među kojima je osam specijalista i četiri specijalizanta. Kompanija NIS svoju društvenu odgovornost pokazuje i kroz druge programe, kojima pomaže i podržava određene aktivnosti pojedinaca, udruženja i kompletne zajednice. Zbog takvog odnosa prema našoj opštini od sveg srca im se zahvaljujem”, rekao je Paroški, i istakao da je naš Dom zdravlja vrednim radom zaposlenih dobio priznanje od Batuta, čime je proglašen drugim najboljim u Srbiji, a tu je i akreditacija na 7 godina, koja samo potvrđuje da je sve što je učinjeno i uloženo bilo dobro.

Konferenciji je prisustvovala i Darinka Zeremski Madžgalj, koordinator projekta ispred Doma zdravlja “Dr Đorđe Bastić”. Ona se takođe zahvalila kompaniji NIS, ali i direktoru zdravstvene ustanove, jer joj je ukazao poverenje da baš ona koordiniše projektom. Nakon zvanične konferencije, Vlastimir Kladar je poveo svoje goste u obilazak, pokazao im novi uređaj i upoznao ih sa stručnim kadrom koji je zadužio aparat i na njemu svakodnevno radi. Nabavkom ovog i dva pomenuta druga aparata, broj pacijenata koji se obraćaju lekarima u srbobranskoj ustanovi se značajno povećao. Kako smo saznali tokom obilaska, nisu u pitanju samo građani opštine Srbobran ti koji sve češće biraju da budu pregledani u lokalnom Domu zdravlja, nego to čine i građani okolnih opština, na uštrb tamošnjih službi i privatnih klinika.

Facebook Komentari