Osvajač Kupa je FK Srbobran

17. oktobar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport, Zabava

Nadalj je juče bio domaćin finalne utakmice Kupa opštinskog fudbalskog saveza Bečej – Srbobran, gde je na svom stadionu  FK “Napredak” dočekao FK “Srbobran”, a gosti odneše pehar ubedljivom pobedom 0:6 (0:1).

Meč na nadaljskom stadionu pratilo je stotinak gledalaca, a imali su i šta da vide. Prvi pogodak za Srbobrance postigao je Nemanja Tešanović u 20. minutu igre, i ta minimalna prednost ostaje do poluvremena. Drugi gol, tek u 61. minutu, daje Danilo Pejović, a kako je bio u zoni i 8 minuta kasnije pogađa ponovo mrežu Nadaljčana. Branislav Hađinac bio je zaslužan za 4. gol koji daje u 70. minutu igre, a samo 4 minuta kasnije sudija Jovan Zivković (Bačko Gradište) dosuđuje penal u korist Srbobrana, a Goran Tešanović biva precizan sa bele tačke i rezultat narasta na 0:5. Poslednji 6. gol u utakmici bio je majstorija Nemanje Tešanovića u 80. minutu igre, čime je i postavljen konačan rezultat utakmice “Napredak” – “Srbobran” 0:6.

Gostujuća ekipa je ubedljivo slavila u finalu kupa, i zasluženo došla do pehara namenjenog pobedniku. Vitrina fudbalskog kluba “Srbobran” bogatija je za jedan trofej. Pored šest viđenih pogodaka, bilo je još šansi koje nisu realizovane. Mladi Mirosavljević je imao šansu da pobedu svog tima učini još sjajnijom, ali se nije snašao i nije uspeo savladati domaćeg golmana. Takođe i Nemanja Tešanović je imao prostora za još nekoliko pogodaka ali nije bio spretan u realizaciji istih. Domaća ekipa imala je priliku da umanji gol razliku preko napadača Stančića, ali ništa ni od toga nije bilo.

Sastavi timova:

  1. Napredak – Bagas Novak, Aleksijević Miodrag, Radovanović Veljko, Svilar Milutin, Jojkić Nikola, Savkov David, Stančić Darko, Ergarac Bojan, Agić Dejan, Buzandžin Branko, Miladinov Rade, a kao izmene su ulazili i Buzadžin Dejan i Husanović Adil.
  2. Srbobran – Latinović Nemanja, Grujić Strahinja, Berić Petar, Kenji Artur, Milosavljević Zoran, Pajdl Jovan, Pejović Danilo, Radojković Srđan, Radovanović Miloš, Tešanović Goran, Tešanović Nemanja, kao izmena ulašao je Hađinac Branislav.

Facebook Komentari