Sezona otvorena sa 22 poena viška

16. oktobar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

Za Omladinski košarkaški klub “Srbobran” seniorska sezona počela je na najbolji mogući način, posle pauze u prvom kolu takmičenja (zbog neparnog broja timova u ligi), naš tim je u drugom kolu ostvario ubedljivu pobedu protiv tima iz Sivca, i to pred svojom publikom.

Očigledno je da su u ekipi, koju predvodi trener Jovica Andrić, kockice pred start sezone dobro složene, iako još nisu svi igrači na raspolaganju, odnosno oporavljaju se od povreda. Utakmicu drugog kola Druge regionalne lige Sever – Grupa A, naš prestavnik odigrao je u subotu od 19:00 časova na svom parketu uz glasnu podršku publike. Pružili su naši momci odličnu utakmicu, verovatno sa željom da se u novom pojačanom sastavu prikažu u najboljem svetlu na startu sezone. Od starta meča pa do isteka poslednje sekunde istog, Srbobranci su imali potpunu kontrolu igre i stalnu prednost u koševima, koja je uglavnom rasla. U prvoj četvrtini rezultat je bio 27:20, u drugoj 31:18, trećoj 23:23 i u poslednjoj četvrtoj 19:17, što je rezultovalo konačnim skorom od 100:78.

Pored dvojice momaka koji su pojačali tim, Jovana Antića, 25 datih poena, od čega 4 trojke, i Dušana Samardžića sa 19 poena i jednom trojkom, zablistali su još Nikola Babić sa 22 ubačena poena sa 5 trojki, i Nemanja Trninić sa 19 poena i par maestralnih zakucavanja.

“Koliko god da je rezultat posle ove utakmice u prvom planu, sa 22 poena razlike, treba da se zna da nikako nije bilo lagano na terenu, pogotovo što sam iskusnije igrače morao da držim mogo duže u igri”, počeo je izlaganje na temu utakmice trener Jovica Andrić. “Nisam baš to planirao ali dobro je. Imali smo raspoloženog protivnika koji je dao 12 trojki, jednu više od nas, što je zaista mnogo za njih, a mi smo šuterska ekipa. Razigrali smo ih mi lošom odbranom, pogađali su neke šuteve preko ruke, a onda je lopta krenula i sama da ulazi u obruč. Zadovoljan sam sve ukupno gledano, ipak je ovo prva utakmica. Dule nam je bio dve nedelje odsutan zbog obaveza u basket reprezentaciji, pripremama za prvenstvo u Kini i kasnije na samom takmičenju. Svaka mu čast, tamo je svo vreme igrao sa loptom veličine 6, a onda dođe ovde bez treninga uzme loptu 7 i pogađa”.

“Nedostajao nam je danas Aleksandar Srdanov, imao je u ponedeljak operaciju zgloba, u pitanju je povreda koju jako dugo vuče. Znali smo da će morati na operaciju iako se oseća dobro, samo smo čekali kad će uslediti poziv. Na njega nećemo moći da računamo jedan duži period, još uvek ne znamo koliko dugo. Danas smo imali pomoć Igora Šijačića, našeg igrača koji igra na dvojnu registraciju, a nastupa i za Vojvodinu. Mnogo nam je značio, pre svega u odbrani, zaista odlična defanzivna epizoda sa njegove strane, može on i u napadu mnogo bolje, ali sa nama nije odradio ni jedan trening zbog obaveza u klubu iz Novog Sada. Dobro je da je bio slobodan da dođe, zvao sam ga baš zbog toga što nam nema Srdanova. Snašli smo se lepo danas i to je igra koja nam je bliska, koju volimo da igramo, sa puno poena, trčanja i šuteva. Mi nemamo masu da igramo poziciono, tako da je ovo način na koji lomimo protivnika”.

“Centar Miloš Stojinović priključiće se timu 1. novembra, trenutno je na terapijama i biće brzo spreman za igru. On će nam dati tu potrebnu masu pod košem, koja nam sad fali. Pohvaljujem sve igrače koji su igrali na ovoj utakmici, a posebno izdvajam četvoricu najefikasnijih. Mislim da je publika uživala, bilo je naravno i grešaka u igri, ali je pre svega prikazana lepa košarka. Hvala publici koja je danas došla u velikom broju i glasno podržala sve lepe poteze”, rekao nam je nakon prvog takmičarskog meča Jovica Andrić. On je usput čestitao svom igraču Antiću, koji se dan pre meča oženio.

U sledećem kolu Srbobranci putuju u Suboticu na parket KK “Spartaka”, meč koji se igra u nedelju od 16:30. Utakmica je jako bitna jer baš ti bodovi mogu da odluče ko će kasnije u play off. Poslednji meč odigran na severu Vojvodine naš OKK je izgubio sa 20 razlike. U pitanju je mlad tim, samo dvojica igrača su ’95. godište, dok su ostali ’99/2000. međutim treniraju dva puta dnevno i odlično su uigrani. Nakon toga u utorak od 19:30, u Srbobranu se igra 4. kola u kom nam dolazi futoški “Basketball Stars”.

Ono što je bitno pomenuti je da srbobranski Omladinski klub niže pobede i u drugim takmičarskim konkurencijama. Stariji kadeti ostvarili su trijumf protiv Bačke Palanke rezultatom 85:37, takođe mlađi kadeti u Novom Sadu protiv ekipe Bečeja ostvarili su pobedu rezultatom 66:32. Pioniri su u Zrenjaninu u derbi utakmici prvog kola savladali domaćina, “Proleter”, sa 59:85. Sve čestitke momcima.

Facebook Komentari