Žurka za najmlađe bila je pozitivni HAOS

05. oktobar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Kultura, Zabava

Dobru zabavu ni ružno vreme ne može da pokvari, tako je bar u Srbobranu kad su u pitanju izvođači “Haos animatori” i organizatori “Dom kulture”, a sve na radost najmlađih nam sugrađana.

Iako je prvobitni plan Ustanove kulture bio da se zabava za mališane povodom nastupajuće Dečije nedelje, održi na otvorenom, odnosno na Trgu Slobode, najava hladnog vremena uticala je na to da se sve preseli u salu Malog pozorišta.

Gostujuća trupa zabavljača za decu, “Haos animatori” iz Novog Sada, došla je u punom sastavu sa mnogo atrakcija koje klince svo vreme drže zaokupljene. Nastup je počeo u 16 časova, a neki mališani, većinom u pratnji roditelja i starije braće i sestara, bili su pred vratima Pozorištanca i mnogo ranije. Decu su uz zabavni program dočekali i šareni medenjaci, koje je su za njih pripremile, uvek za akciju spremne, vredne žene iz “Ruke spasa”.

Igrali su klinci uz muziku i pesmu, a i uz putanje i prepreke, slušali su priče i slikali se sa kostimiranim glumcima, na radost jednih i drugih. Verujemo da niko nije ušao u Pozorištance, a da mu osmeh od slike koju ima pred sobom, nije ozario lice. Glasna, graja, pesma, pa i vriska od zadovoljsva dece, popunjavala je prostor od poda, preko zidova do plafona, potpuni naboj dobrog raspoloženja nikoga nije zaobišao, lako se prenosi sa deteta na dete, a ni odrasli ne odolevaju toj zarazi smeha.

Mađioničar, klovn, čovek na štulama i drugi maskirani zabavljači izvodili su za decu svakave vratolomije i trikove čitava dva sata, a većina mališana je imala samo jedno pitanja kada su nakon tog vremena izašla van: “Kad će ovo biti ponovo?”

Facebook Komentari