Predstava za decu TAJNA BAKINOG TAVANČETA

28. septembar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Kultura, Zabava

Program namenjen za najmlađe Srbobrance, povodom nastupajuće Dečije nedelje, biće bogatiji za pozorišnu predstavu “Tajna bakinog tavančeta”, u izvođenju Teatra Talija iz Beograda.

Predstava će biti igrana u sali Pozorištanca u subotu, 5. oktobra, sa početkom u 16:00 časova, u organizaciji Doma kulture Srbobran. Uloge tumače: Ljiljana Joksimović, Predrad Karapandžić (Jovana Belović) i Darko Joksimović, koji je ujedno pisac i režiser. O predstavi:

Troje najboljih drugara, Bora-fora, Daca-faca i Neško-smeško, na bakinom tavančetu otkrivaju čarobni sanduk sa skrivenim stvarima. U njemu pronalaze čarobni štapić, kojim uspevaju da pokrenu magiju i “ožive” stare predmete, slike i instrumente, kao i poznate dečje junake koji su se zatekli u čarobnom sanduku. Vremenom štapić izmiče njihovoj kontroli, što stvara niz komičnih situacija. Osim brojnih songova i izuzetno duhovitog teksta, predstava sjajno komunicira sa decom i na pitak način im šalje brojne poruke o lepom ponašanju, druženju, kao i o važnosti higijene i tolerancije. Iz starog sanduke tako izlaze i “stare vrednosti” koje su već pomalo zaboravljene.

Facebook Komentari