Prva Dečija olimpijada opravdala je naziv najveće sportske manifestacije u godini

23. septembar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava, Sport, udruženje, Zabava

Uspelo je članstvo Udruženja “Naša priča”, uz svesrdnu pomoć Mesne zajednice Srbobran i opštinske uprave, da ispuni veliki zadatak koji je pred sebe postavilo, Prva Dečija olimpijada održana na igralištu u Novom naselju bila je gotovo savršeno organizovana manifestacija, uz mnogo osmeha, druženja i zadovoljstvo sve prisutne dece.

 

Tog 21. septembra, učenici sve 4 Osnovne škole naše opštine pokazali su da znaju za fer igru, da vole sport i da imaju želju da se takmiče i budu bolji, ne kako bi nekog porazili, već da bi sami sebe usavršavali. Čak 457 takmičara i još bar 1000 posmatrača, ostalih učenika i njihovih roditelja, boravilo je na igralištu “Naša priča”. Kako su se učenici takmičili uglavnom po timovima, a ne kao pojedinci, nosili su majice sa različitim bojama, kako bi se znalo za koju se školu takmiče. Crveni su bili učenici OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”, plava boja je bila namenjena osnovcima OŠ”Vuk Karadžić”, u zeleno su bili odeveni đaci OŠ “Petar Drapšin”, dok su bele majice nosili učenici iz OŠ “Žarko Zrenjanin Uča”.

Već u 9 časova ujutru počeli su da se okupljaju školarci na travnatom terenu igrališta, ispred postavljene bine obasjani toplim zracima sunca. Sportiste je pozdravila voditeljka programa olimpujade, Sanja Dunđerski, i poželela im uspeh u subotnjem sportskom danu, a zatim je najavila nastup KUD-a “Bard”, čijom igrom je ova prvenstveno sportska manifestacija dobila i kulturni karakter. Mlade sportiste pozdravio je i reprezentativac Srbije u kajaku, Marko Novaković, koji je imao poruku za decu koja su odlučila da se takmiče na olimpijadi. “Siguran sam da ovde među vama ima onih koji su došli da pokažu koliko su dobri u svojim sportovima i da osvoje medalju, a nadam se da će sutra neki od vas kroz ovakva takmičenja doći i do toga da postanu šampioni sa svojim klubovima, a što da ne i sa reprezentacijom. Drago mi je da vidim da vas ima mnogo, da vas roditelji, učitelji i nastavnici podržavaju, a imate i podršku vlasti i nevladinih organizacija, tako da nema razloga da ne uspete u svojim željama. Zahvalio bih se na pozivu koji sam dobio iz opštine Srbobran, da prisustvujem Prvoj olimpijadi, i hvala organizatorima koji su nam omogućili da se ovde danas družimo”.

Prvu Dečiju olimpijadu otvorio je predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški, uz podršku predsednika saveta Mesne zajednice Srbobran, Ninoslava Jokanovića, i člana UG “Naša priča” Daniela Pionteka. Paroški je poručio deci da mu je čast što je u prilici da baš on otvori ovako veliku manifestaciju koja je namenjena deci, i to po pri put, jer siguran je da će ona nastaviti da živi još mnogo godina kasnije, da će postati značajna za Srbobran kao što su Petrovdan, Srbobranska brazda i Lenkin prsten. Zaželeo im je prvenstveno da se dobro zabave, druže, jer olimpijada je ono jedno sportsko takmičenje na kom je najvažnije učestvovati. Nakon intoniranja Himne “Bože pravde”, đake su koordinatori za sportove poveli do borilišta gde su imali prilike da se pokažu tokom narednih 4-5 sati.

Najbolji na Prvoj Dečijoj olimpijadi bili su sledeći timovi i pojedinci:

Poligon:
1. i 2. razredi: 1. mesto – OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”; 2. mesto – OŠ “Žarko Zrenjanin Uča”; 3. mesto – OŠ “Vuk Karadžić”,
3. i 4. razredi: 1. mesto – OŠ “Petar Drapšin”; 2. mesto – OŠ “Žarko Zrenjanin Uča”; 3. mesto – OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”.

Nadvlačenje konopca:
1. i 2. razredi: 1. mesto – OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”; 2. mesto – OŠ “Žarko Zrenjanin Uča”; 3. mesto – OŠ “Vuk Karadžić”,
3. i 4. razredi: 1. mesto – OŠ “Vuk Karadžić”; 2. mesto – OŠ “Žarko Zrenjanin Uča”; 3. mesto – OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”.

Fudbal:
1. i 2. razredi: 1. mesto – OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”; 2. mesto – OŠ “Petar Drapšin”; 3. mesto – OŠ “Vuk Karadžić”,
3. i 4. razredi: 1. mesto – OŠ “Vuk Karadžić”; 2. mesto – OŠ “Petar Drapšin”; 3. mesto – OŠ “Žarko Zrenjanin Uča”,
5. i 6. razredi: 1. mesto – OŠ “Žarko Zrenjanin Uča”; 2. mesto – OŠ “Petar Drapšin”; 3. mesto – OŠ “Vuk Karadžić”,
7. i 8. razredi: 1. mesto – OŠ “Petar Drapšin”; 2. mesto – OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”; 3. mesto – OŠ “Vuk Karadžić”.

Basket:
5. i 6. razredi: 1. mesto – OŠ “Jovan Jovanović Zmaj 1”; 2. mesto – OŠ “Vuk Karadžić”; 3. mesto – OŠ “Jovan Jovanović Zmaj 2”,
7. i 8. razredi: 1. mesto – OŠ “Vuk Karadžić”, 2. mesto – OŠ “Jovan Jovanović Zmaj 1”; 3. mesto – OŠ “Jovan Jovanović Zmaj 2”.

Odbojka:
5. i 6. razredi: 1. mesto – OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”; 2. mesto – OŠ “Vuk Karadžić 1”; 3. mesto – OŠ “Vuk Karadžić 2”,
7. i 8. razredi: 1. mesto – OŠ “Petar Drapšin”; 2. mesto – OŠ “Vuk Karadžić”, 3. mesto – OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”.

Petoboj (u koji je uključeno 5 sportova – bacanje medicinske lopte, bacanje vorteksa, skok u dalj iz mesta, štafeta, skakanje u džakovima):
5. i 6. razredi: 1. mesto – OŠ “Petar Drapšin”; 2. mesto – OŠ “Žarko Zrenjanin Uča”; 3. mesto – OŠ “Vuk Karadžić”,
7. i 8. razredi: 1. mesto – OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”; 2. mesto – OŠ “Žarko Zrenjanin Uča”; 3. mesto – OŠ “Vuk Karadžić”.

Sprint na 40 m:

devojčice:
5. i 6. razredi: 1. mesto – Anastasija Knješko; 2. mesto – Jasmina Vasić; 3. mesto – Selena Glamočić,
7. i 8. razredi: 1. mesto – Andrea Gadžić; 2. mesto – Jovana Šipoš; 3. mesto – Marija Ferand.

dečaci:
5. i 6. razredi: 1. mesto – Pavle Popgligorić; 2. mesto – Edvard Hornjak; 3. mesto – Branislav Preradov,
7. i 8. razredi: 1. mesto – Željko Jakšić; 2. mesto – Lazar Velicki; 3. mesto – Dejan Ilić.

Veliku galeriju fotografija sa ove manifestacije možete pronaći na našoj facebook stranici SrbobranDanas.rs.

Facebook Komentari