Predložite dobitnika Oktobarske nagrade za 2019. gudinu

09. septembar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Некатегоризовано

Od strane opštine Srbobran upućen je Javni poziv za podnošenje predloga građana sa imenima ljudi, naših sugrađana, koji su zaslužili da ove godine dobiju Oktobarsku nagradu opštine Srbobran, Zvanje počasnog građanina ili Zahvalnice za rad u ime opšteg dobra.

Prema pravilniku, predlozi u pisanoj formi sa obrazloženjem, se mogu dostaviti na adresu Opštinska uprava Srbobran, Trg slobode 2, sa naznakom “Za Oktobarsku nagradu i priznanja”, do 27. septembra.

Oktobarska nagrada opštine Srbobran dodeljuje se za delo koje predstavlja najvrednije dostignuće u nauci, kulturi, umetnosti, prosveti, zdravstvu, fizičkoj kulturi, sportu, novinarstvu, proizvodnom radu ili u drugim oblastima privrednog i društvenog života. Nagrada se može dodeliti i za celokupno stvaralaštvo. Dodeljuje se pojedincima ili grupama autora za zajedničko ostvarenje.

Zvanje počasnog građanina opštine Srbobran dodeljuje se kao najviša lična počast i izraz posebnog poštovanja građanima koji uživaju ugled u zemlji i u svetu. Zahvalnica se dodeljuje građanima, preduzećima, ustanovama, organizacijama ili mesnim zajednicama za postignute primerene rezultate i uspehe u radu, učinjene podvige, humana dela, kao i za ispoljenu hrabrost i požrtvovanje u spasavanju života ljudi i materijalnih dobara.

Facebook Komentari