III letnji kamp Udruženja GLORIA primio 70 dece

21. avgust 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, udruženje, Zabava

Letnji dečiji kamp Udruženja “Gloria” još jednom je održan na poznatom mestu, u hladovini kraj srbobranskog Hipodroma. Prošle godine održana su dva vezana kampa, zbog velike zainteresovanosti učesnika, a ovaj koji je danas otvoren treći je po redu.

Dobrodošla su sva deca od 5 do 15 godina starosti, a za sve njih, ove godine ukupno sedamdesetak dece, obezbeđeni su hrana, piće i neprestana zabava. U skladu sa vremenom, koje je izuzetno toplo, prava letnja žega, za decu je pripremljeno mnogo osveženja. Pored redovne slane užine bilo je mesta i za lubenice koje su klinci sa radošću dočekali. U razgovoru sa predsednicom  civilnog Udruženja Gloria, Natalijom Barna, saznali smo da se sa decom radi intenzivno, i uposleno je dovoljno osoba koje su zadužene za animiranje svih učesnika, a vodi se računa i o svim ostalim potrebama koje imaju, članovi udruženja su deci svo vreme na raspolaganju za bilo šta.

“Deca su danas stigla oko 3 sata popodne, prvo su namestila šatore u kampu, sredili su mesta gde će boraviti tokom noći. Nakon što su se smestili, podelili smo ih u nekoliko grupa, pošto je lakše raditi sa manjim grupama, naše volonterke iz udruženja vodile su radionice sa decom, i ovog puta im se zahvaljujem na predanom i posvećenom radu sa mališanima. Pored umetničkih radionica, deca su učestvovala i u sportskim igrama, a za drugi dan smo planirali da organizujemo igre sa balonima napunjenim vodom, samo da nas posluži toplo vreme i biće to pravo uživanje u igri. Osmislili smo dosta različitih igara koje će deci ublažiti vrele dane. Nadam se da će se deca i na ovogodišnjem kampu lepo provesti”, rekla je Natalija Barna, koja se zatim zahvalila svim sponzorima koji su pomogli da se održi ovogodišnji dečiji kamp, prvenstveno opštini Srbobran koja pruža podršku svim akcijama udruženja. Zahvalnost je upućena i porodicama Rozmaring, Hulala, Horvat, Nandor-Kolar, konjičkom klubu “Vranac”, prodavnici Agrotuk i lubeničaru sa Begluka.

Druženje na Hipodromu se nastavlja i sutra, a kako smo čuli, biće jako zanimljivo.

 

Facebook Komentari