Sunčano vreme i pesak bili su poziv za odbojku

19. avgust 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Некатегоризовано

Na kupalištu u Turiji, uz most na kanalu DTD, održan je u subotu Humanitarni turnir u odbojci na pesku, koji je organizovala Kancelarija za mlade opštine Srbobran.

Kako je Bič volej sport koji se vezuje za sunčano vreme i plažu, odabrani ambijent je savršeno odgovarao. Pozivu za učešće odazvalo se ukupno 13 timova, 10 seniorskih i 3 ekipe dečijeg uzrasta. Takmičenje je počelo već u 10 časova, a uz muziku i osveženje nije bilo teško nadmetati se po žegi koja je obeležila ovaj dan.

Timove su činila po dva igrača, nebitno kog pola, što je takmičenje učinilo zanimljivijim, a po prikazanim rezultatima i potpuno ravnopravnim. Do prilike da se bore za prva tri mesta na turniru došli su timovi “Jafice”, “Ana i Mira”, “Lazin park” i “Goran i Gorana”. U meču za treće mesto igrale su isključivo devojke, “Jafice” i “Ana i Mira”, a pobedu odnose “Jafice” rezultatom 21:16, čime su članice ove ekipe, Ivet i Jovana, osvojile bronzu. U finalu su se nadmetali “Lazin park” i “Goran i Gorana”. Potpuno izjednačeni timovi doneli su publici pravu finalnu poslasticu, ali na posletku trijumfuju momci, Miloš i Matija, iz tima “Lazin park” minimalnom razlikom 23:21.

Nakon što je takmičenje završeno, svi učesnici i publika zajedno su se družili na žurci koju je organizovala Kancelarija za mlade, a mi smo imali priliku da porazgovaramo sa Stefanom Šijačićem, jednim od organizatora. “Drago mi je da nas je poslužilo lepo vreme i da smo sve napravili kako smo i planirali. Kako je poznato ovaj turnir je imao humanitarni karakter. Od kotizacija je prikupljeno 26.000 dinara, što će uz neke donacije, sve zajedno biti uplaćeno Udruženju Biser iz Srbobrana, za realizaciju njihovih aktivnosti. Ono što je bitno da se kaže, da je naša Kancelarija za mlade ovu akciju realizovala u saradnji sa Kancelarijom za mlade opštine Vrbas. Njihov doprinos je bio velik, zbog čega mi je drago što je ostvaren taj kontakt i želja nam je da tu saradnju produbimo i produžimo u budućnosti. Neki učesnici turnira su došli iz Vrbasa, takođe i iz Srbobrana imamo par ekipa, uglavnom devojaka iz odbojkaškog kluba Elan Volley, a ostali takmičari su većinom bili iz Turije.”, uputio nas je Stefan u detalje vezane za turnir.

Galerija slika.

Facebook Komentari