Ima li treme pred PREMIJERU?

19. avgust 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Kultura, Pozorište, Zabava

Večeras će na Trgu slobode biti izvedena pozorišna predstava “Ljubav, navika, panika”, dramske sekcije srbobranskog Doma kulture. Mladoj šestočlanoj ekipi glumaca ovo će biti ne samo premijera ovog dramskog zapleta, nego i prvi pozorišni nastup uopšte.

Posetili smo ih na probi koju su imali u Malom pozorištu, jer nas je zanimalo kako su uvežbali komad, imaju li tremu i još po nešto. Na bini smo ih zatekli sve: Teodora Momčilović, Teodora Jojkić, Lazar Paroški, Jovana Vojvodić, Mihajlo Šajin i Soka Pejović, dok su probali jednu baš zahtevnu scenu, suviše komična da se baš niko ne nasmeje. Smeh je bio prisutan i u gledalištu, odakle su ih posmatrale direktorka Doma kulture, Milica Zarić, i Nataša Živković koja vodi ovu grupu talentovanih mladih ljudi.

“Izabrali smo da igramo komediju koja je nastala po tekstu serije ‘Ljubav, navika, panika’, ali smo mi pravili malo izmena. Ovo nam je prva predstava, od kako je osnovana amatersko pozorište u Srbobranu, i veoma smo zadovoljni radom na samoj predstavi, a i kolektivom u kom radimo. Družimo se, razmenjujemo utiske i uz šalu spremamo predstavu. Da spremimo prvu predstavu trebalo nam je dva-tri meseca, i pokazalo se da nam dobro ide, tako da mislim da će nam za sledeću trebati i manje vremena. Planiramo da tokom cele godine imamo predstave, sa razmakom od par meseci između dva izvođenja”.

“Znamo da je ovo prvo izvođenje, i da Srbobran do sad nije imao dramsku sekciju, tako da osećamo odgovornost i imamo želju da sve na premijeri bude dobro, ali nemamo tremu. Tako se dobro zabavljamo dok uvežbavamo scene da ni ne razmišljamo o pritisku koji pravi publika. Svi smo prijatelji i sličnih smo godina, svi smo tu negde od 13 do 17, što čini da budemo opušteni i nema potrebe za tremom. Učenje teksta nam nije teško palo, čak ni malo, dijalog je lagan i logično se nadovezuju rečenice zbog čega se lako pamti. Neki likovi su nam bliski po godinama, kao što su Janja, Maja i Maca, zbog čega nam je lako da uđemo u likove, dok je kod likova Miće, Jovanovića i Vere, to malo teže, ali potrudićemo se da ih prikažemo što vernije”.

“Voleli bi smo da na premijeru dođe što više ljudi. Nama je ovo prvo izvođenje, a i Srbobran nije do sad imao priliku da gleda svoje glumce na sceni. Pozivamo publiku da dođu na Trg u 20 časova, u što većem broju, a mi ćemo se potruditi da im bude zanimljivo. Možda posle ovog izvođenja još naših vršnjaka odluči da se uključi u sekciju, što bi bilo baš dobro. Mogli bi smo da pravimo mnogo veće predstave, a i druženje je zanimljivije kad nas je više”, poručili su mladi glumci u glas.

Facebook Komentari