Srbobranski bendovi održali koncert za pamćenje

17. avgust 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Kultura, Zabava

Nedovoljno dobre rok muzike na kulturnim dešavanjima u našoj opštini tradicija je koja je ovog leta prekinuta. Za Petrovdan smo mogli čuti dva benda, a ovog petka u okviru manifestacije “Kulturno leto” Dom kulture je organizovao koncert na kom je okupio sve relevantne srbobranske bendove koji plasiraju tvrđi zvuk, i tako obradovao publiku koja je željna rok hitova.

Celovečernju zabava na Trgu slobode otvorili su momci iz benda “Kaluđeri”, a za njima su redom izlazili: “Ashermen and crocodiles”, “Usijane glave”, “Mercury band” i na posletku “Acidfather”. Nastupi su trajali od pola sata do 45 minuta po bendu, tako da niko nije bio favorizovan, već je svako imao dovoljno vremna da se predstavi sa svojim repertoarom.

Publika na Trgu slobode bila je vrlo zadovoljna, što zbog raznovrsnosti u muzičkim pravcima izvođača, što zbog činjenice da su uglavnom svirani najveći hitovi koji su većini dobro poznati i za svakoga je mogla da se pronađe po neka omiljena numera. Iako se posećenost koncertima, koje imaju ovakvi bendovi, ne može meriti sa onom koju naprave poznata muzička imena, naši izvođači mogu biti zadovoljni. Publika se stidljivo skupljala na početku, ali je u jednom momentu, naša je procena, bilu i više od 400 ljudi pred binom.

Već nakon prvog završenog nastupa, benda “Kaluđeri”, za kratku ocenu koncertu smo zamolili basistu Mihajla Markovića, koji je za naše čitaoce predstavio svoju bratiju i repertoar ove večeri.

“Mi zajedno sviramo već neke dobre 3-4 godine, nekad je to u skupljenom, a ponekad i u proširenom sastavu. Večeras smo prvi put nastupili u ovakvom proširenom sastavu, posle dugo vremena smo se sakupili u većem broju. Razbacani smo po svetu, radimo, i to je razlog što nismo često kompletni. Svirali smo večeras mnoge hitove: “Creedence” – Have you ever seen the rain, “Gans and roses” – Knocking on heaven’s door, – Used To Love Her, – Paranoid, “Whitesnake” – Here we go again, – Wicked game, itd. Što se tiče članova benda, pored mene kao gitarista i pevač nastupa Radoslav Subić, mlađi brat Miladin Subić za bubnjevima, Bibovski Mita Dimitrije na jednoj gitari i Sebastijan Drača na drugoj. Bilo nam je drago da učestvujemo na jednom ovakvom koncertu, a nadamo se da će se ovakva dešavanja u našem mestu češće organizovati, jer nam stvarno fali dobre muziku.”, rekao je Marković.

Opšti je utisak, kako izvođača tako i publike, da je Srbobranu potrebno da se bar dva puta godišnje organizuju koncerti lokalnih bendova. Ne samo zbog dobre zabave koju priređuju, već i zbog njihove bolje afirmacije. Potrebno je da se sačuvaju i na okupu održe postojeće grupe, možda se pojave i nove, a dva sigurna godišnja nastupa pomogla bi u tome. Galerija fotografija.

Facebook Komentari