Maratonci se iz Kanjiže vratili sa medaljama

12. avgust 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Sport, Zabava

Kanjiža je bila domaćin 38. međunarodnog skupa atletičara i plivača “Running & swimming festival”, na kom su učestvovala i 4 takmičara iz Srbobrana, a čak njih dvoje je iz Kanjiže donelo medalje.

Aleksandra Vrsajković je učestvovala u polumaratonu, a završila ga je tako što je prva prošla kroz cilj i time je u svoju vitrinu sportskih uspeha dodala jednu zlatnu medalju. “Četvrti put sam učestvovala na maratonu u Kanjiži. Do sada je bila jedna bronza, dva srebra, i sada zlato, prvo mesto. Dan je bio izuzetno topao, kao i do sada. Trka je bila jeko lepo organizovana, dosta okrepa, na tri mesta su bile prskalice sa vodom, a i staza je bila lepa. Ja sam trčala 21 km, a muškarci, koji su bili sa mnom 10 km. Polumatarton sam istrčala za 1.52. Moglo je biti bolje, ali je dan bio težak i topao.”, rekla je nakon sabiranja utisaka Aleksandra.

U Kanjiži su nas predstavljali i: Zoltan Habi, Slobodan Miković i Dušan Srdanov, koji je u trci veterana na 10 kilometara bio treći, čime je za Srbobran osvojio još jedno odličije, bronzanu medalju.

Naše maratonce uskoro očekuju novi izazovi, a prvi sledeći desiće se 8. septembra u Bačkoj Topoli, gde se održava 11. Memorijalni maraton Pal Skenderović, a svi pomenuti dugoprugaši najavili su učešće i na ovoj atletskoj smotri.

Facebook Komentari