Još 15 dece otputovalo na letovanje u odmaralište Crvenog krsta

12. avgust 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava

Odmaralište Crvenog krsta u Bačkoj Palanci „Bagremara“ od danas ugošćava drugu grupu dece iz Srbobrana. Na put su ih ispratili u ime Crvenog krsta Srbobran, sekretar Zoltan Bergel i ispred lokalne samouprave Radivoj Debeljački, član Opštinskog veća.

Ovo je treća grupa deca koju na letnji odmor, potpuno besplatno, šalje Crveni krst uz pomoć opštine Srbobran. Prva grupa je letovala u kampu u Bačkoj Palanci, druga na moru u Baošićima, a treća ponovo u odmaralištu „Bagremara“ pokraj pomenutog vojvođanskog grada.

Radivoj Debeljački je u ime lokalne samouprave poželeo đacima srećan put i prijatan boravak na letovanju. “U ime opštine Srbobran i predsednika opštine, došao sam da vas ispratim, poželim vam da se lepo provedete, i da se vratite nasmejani i puni utisaka. Kad se vratite da nam ispričate kako je bilo, a mi ćemo se potruditi da i u buduće organizujemo ovakve i slične akcije kako bi ste imali lepo detinjstvo. Lokalna samouprava će uvek podržavati organizaciju ovakvih inicijativa, jer je podrška deci uvek pun pogodak i pametno utrošen novac. Opština Srbobran vodi računa o deci i mladim ljudima, čemu i ja mogu da posvedočim, jer ja sam mlad čovek i ne tako davno bio sam u vašim godinama. Mislim da je bitno da se mladi uključuju u akcije koje će našu sredinu učiniti boljom, tako ćemo svi nositi lepe utiske, mi jer vam pomažemo, a vi jer se radujete tome što za vas činimo. Želim vam da se tamo lepo družite, steknete neka nova prijateljstva i da vam ovaj odmor ostane u dugom, lepom sećanju.”, rekao je Radivoj Debeljački.

Od gospodina Bergela smo saznali da je u ovoj grupi 15 dece, koja će u odmaralištu boraviti do 18. avgusta. Sva deca su za užinu u putu dobili po paketić keksa i naravno flašicu vode, jer su dnevne temperature vrlo visoke. Sekretar Crvenog krsta izrazio je zadovoljstvo realizacijom ovogodišnjih akcija koje se tiču slanja dece na letovanje, sve je do sad proteklo bez problema i nema razloga da ova grupa učenika završi svoj odmor drugačije.

Facebook Komentari