Druga smena dece otputovala u Orošhazu

22. jul 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava

Saradnja dva pobratimljena grada, Orošhaze i Srbobrana, ovog leta poprimila je veće razmere nego inače. Iako već čitavu deceniju deca iz naše opštine letuju u banji nadomak pomenutog grada u Mađarskoj, a tamošnji školarci u srbobranskom odmaralištu u Sutomoru, od ove sezone je ta razmena udvostručena, odnosno odlučeno je da otputuju dve grupe dece.

Članovi opštinskog Veća, Zoltan Ifju i Jovica Andrić ispred lokalne samouprave, ispratili su jutros na put drugu grupu dece koja su besplatan odmor u banji zaslužila svojim sportskim rezultatima. Gospodin Ifju je bio naš sagovornik na temu današnjeg puta, sem što je jedan od dvojice koordinatora, on ima i višegodišnje iskustvo u radu na temu razmene dece na letovanjima, a takođe i višedecenijsko iskustvo u radu sa decom kao prosvetni radnik.

“Do sad smo u Orošhazu, odnosno u banju nadomak grada koja je dosta poznata u Mađarskoj, slali jednu grupu dece, učenike četvrtih razreda osnovnih škola iz naše opštine, a u dogovoru dva gradonačelnika od ove godine idu dve grupe. Prva grupa je trenutno u Orošhazi i čekaju da po njih dođe autobus, ovaj sa kojim putuje druga grupa, a nju čine mladi sportisti, džudisti i fudbaleri iz Turije i Nadalja, pretežno učenici sedmih i osmih razreda. Prva grupa je boravila 8 dana u banji, 26 dece sa 3 vaspitača, a sportisti kojih ima 25, plus dva vaspitača, ostaju 7 dana i tokom boravka tamo sve im je obezbeđeno. Biće smešteni u jednom modernom kampu koji se nalazi na 5 minbuta šetnje od glavnog ulaza u banju, ušuškan u debelu hladovinu uz jezero. Jedan prelep ambijent. Biće smešteni u četvorokrevetne sobe, imaju obezbeđena po 3 obroka dnevno, besplatan prevoz tamo i nazad, plaćeni ulazi na kupalište i druge sadržaje. Opština Srbobran plaća prevoz, a sve što je tamo namenjeno za decu finansira opština Orošhaze.” rekao je pred put Zoltan Ifju, član opštinskog Veća zadužen za kulturu.

Kako na put odlaze mladi sportisti, član opštinskog Veća iz resora sporta i omladine, Jovica Andrić, uputio je deci i njihovim pratiocima, sportskim trenerima Milanu Srdanoviću i Dušanu Mihajloviću, želje da srećno stignu do svog odredišta, da tamo bezbrižno i lepo provedu odmor, a zatim i da se bez ikakvih problema vrate kući. Nakon što je policija proverila da vozač i autobus ispunjavaju uslove za put, ekskurzija je mogla da počne.

Facebook Komentari