Prva grupa dece otputovala u letnji kamp

01. jul 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava, udruženje

Srbobranski Crveni krst poslao je na letnji odmor prvu grupu dece iz osnovnih škola naše opštine, 13 učenika viših razreda put odmarališta u Bačkoj Palanci ispratili su sekretar ove organizacije, Zoltan Bergel, i predsednica lokalne Skupštine opštine, Milena Alargić.

Ovo je tek prva grupa dece koja će boraviti 8 dana u kampu za decu “Odmaralište Crveni Krst Bagremara”, koji se nalazi nadomak Bačke Palanke, smešten u prirodnom ambijentu guste šume, idealnom za aktivan odmor. “Crveni krst svake godine organizuje akcije u kojim decu šalje na letovanje. Imamo odmarališta u Bačkoj Palanci i na Vršačkom Bregu, što se tiče Vojvodine, a na moru, Baošići i Sutomore. Ove godine smo dobili sredstva i za Sutomore, tako da će tamo od 14. do 25. jula letovati 24 dece iz Srbobrana. Grupa koju smo ispratili boraviće u Bačkoj Palanci osam dana, a za avgust je planirana još jedna sa ukupno 15 dece”, najavio je Zoltan Bergel.

U ime opštine Srbobran, decu je na odmor ispratila, Milena Alargić, predsednica Skupštine opštine Srbobran, koja im je poželela da se zabave i odmore. “Lokalna samouprava svake godine izdvaja značajna sredstva za odlazak naše dece na letovanje. Ovo je organizovano u saradnji sa Crvenim krstom, a sama opština Srbobran, u saradnji sa školama, organizovala je odlazak najboljih naših đaka u odmaralište u Sutomore. Podsetiću da poslednjih par godina odlično funkcioniše i razmena učenika sa našim bratskim gradom iz Mađarske – Orošhazom, tako da mladi Srbobranci letuju i na ovom mestu. Mislim da su naši građani zadovoljni, da su prepoznali trud i napor opštine da deci koja nemaju mogućnost da letuju iz ovog ili onog razloga, obezbedi odmor na nekom prijatnom mestu, da se opuste i spreme za sledeću školsku godinu”,istakla je gospođa Alargić.

Facebook Komentari