Najboljim maturantima ukazana posebna čast

22. jun 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava

Svečani prijem kod predsednika opštine, Radivoja Paroškog, imali su juče najbolji maturanti iz svih 5 škola opštine Srbobran. Poklonima su nagrađeni i čast je ukazana učenicima: Nikoli Stanojević iz OŠ “Vuk Karadžić”, Jovani Mihajlović iz OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”, Mirjani Vujin iz OŠ “Petar Drapšin”, Vladimiru Golub iz OŠ “Žarko Zrenjanin Uča”, i Jovani Mrkšić iz Gimnazije “Svetozar Miletić”.

“Izražavam svoje zadovoljstvo i na neki način divljenje, što ste uspeli da u svojim školama budete đaci generacije. To uopšte nije jednostavno, danas biti prvi i najbolji je nešto što iziskuje veoma veliki trud, rad i samopregor, a vi sve to imate i zaslužili ste da budete đaci generacije. Naravno, velika zahvalnost za sve što ste učinili ide i vašim porodicama iz kojih ste istekli, vašim nastavnicima i školama koje su sve ovo vreme radili sa vama da bi ste vi postigli dobre rezultate. Na ovakav način želimo da vam se zahvalimo u ime naših građana, koji izdvajaju značajna sredstva za vaše školovanje”.

“Srbobran je sredina koja sve čini da stvori dobre uslove za vaše školovanje. Lokalna samouprava kroz razne programe čini sve što može, od toga da sam sinoć ispratio na more jednu generaciju vukovaca, do izdvajanja značajnih sredstava za đačke karte, za prevoz naših učenika, za besplatne užine i druga izdvajanja, sve kako bi imali dobre uslove, da se uspešno školujete i da pokažete dobre rezultate. Na ovakav način promovišemo najlepše, najpozitivnije društvene vrednosti, učenje i znanje, kako bi podstakli i druge da se povedu vašim primerom. Želim da se Srbobran i u budućnosti ponosi sa vama”, rekao je predsednik Paroški, uz lične čestitke i divljenje postignutim rezultatima.

U prisustvu nekolicine nastavnika i direktora škola, ali i veliki broj novinara, Paroški je svojim mladim gostima uručio vredne poklone, ručne satove i obimnu i reprezentativnu monografiju zemlje Srbije. Pokloni koji trebaju da ih sećaju na dan kada su bili najbolji, jer su to zaslužili svojim predanim radom i posvećenim učenjem.

Nakon ovog protokolarnog dela, predsednik je pozvao svoje goste da sednu, i da uz osveženje porazgovaraju o njihovim planovima, daljem školovanju i drugim temama koje se tiču njihove budućnosti, u manje zvaničnoj i opuštenijoj atmosveri.

Facebook Komentari