Osvajač trofeja u Turiji je ekipa Fortuna iz Bečeja

Posle 9 dana i 32 takmičarske utakmice, završen je turnir u malom fudbalu “Turija 2019”. Titulu najboljeg iz prethodne godine odbranili su u sinoćnjem finalu igrači bečejskog tima “Fortuna”, porazivši ekipu “FK Srbobran”.

Još jedan sportski turnir za koji svi imaju samo reči hvale, završen je bez incidenata, uz odličnu organizaciju, i naravno vredne nagrade. Na startu je bilo 16 ekipa, podeljenih u 4 grupe, gde je svaka grupa imala za nosioce vrlo jake timove, od kojih su dva došla do polufinala, a zanimljivo je i to da su druga dva tima u polufinalu bili iz istih grupa iz kojih su dva pomenuta nosioca.

Sinoć je na sportskom terenu u Turiji bilo vrlo napeto, iako je tokom celog finalnog meča padala kiša, nije uspela da rashladi uzavrelu atmosveru izazvanu željom momaka da se domognu naslova prvaka turnira. Pokazano je zavidno fudbalsko umeće kod oba tima, ali je neko ipak morao da izgubi. Velika borba nije prestajala do isteka poslednje sekunde, a neretko su igrači padali na tvrdu betonsku podlogu, zanemarujući da je zbog kiše teren vrlo klizav, izgarajući za svaku loptu, svaki pas.

U utakmici za treće mesto snage su odmerili timovi “Medison” iz Srbobrana i “Konoba Trio Fantastiko” iz Bečeja. Bolji su bili Bečejci, što se reflektovalo i na krajnji rezultat, 1:3 za goste iz susedne opštine. Slična situacija bila je i u meču završnice turnira, opet po jedan tim iz Srbobrana i Bečeja, i ponovo pobeda Bečejaca. Slavila je “Fortuna” nad “FK Srbobranom” 5:1, čime su pokazali da su ubedljivo najbolji, osvojivši dve godine uzastopno isti trofej.

Nagradu šampionima uručio je predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški, a zatim i čestitao svakom igraču tima ponaosob. Uz zlatne medalje koje su im sledovale sa pobedničkim peharom, predsednik Paroški je ekipi “Fortune” uručio i novčanu nagradu od 70.000 dinara. Drugoplasirani “FK Srbobran” dobio je 20.000, dok su trećeplasirani “Konoba trio Fantastiko” dobili 10.000 dinara.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Čedomir Tomić iz “Fortune”, najbolji golman je Babin Borivoj iz fudbalskog kluba “Srbobran”, dok se po broju postignutih golova za naslov najboljeg strelaca izborio Žarko Kobiljski iz ekipe “Konoba trio Fantastiko”.

Galeriju slika sa finalne večeri, uz par fotografija sa otvaranja turnira, možete pronaći na našem facebook profilu Srbobrandans.rs.

 

Facebook Komentari