Vrtić “Bubamara” dobio nagradu “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini”

11. jun 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Škola

Predškolska Ustanova “Radost” može biti ponosna na svoj vrtić “Bubamara” iz Nadalja, koji se uvek ističe novim i zanimljivim akcijama i idejama, a ovoga puta otišlo se i korak dalje.  “Bubamara” je dobitnik nagrade “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini” za 2018/2019. godinu, koja se dodeljuju vaspitno-obrazovnim ustanovama za posvećen rad u sveri ekologije.

Pokrajinska vlada osnivač je programa koji postoji već čitavu deceniju, a želja je pokretača da se kod dece u Vojvodini osvesti potreba za odgovornim ponašanjem prema životnoj sredini. Potpredsednici Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i Mihalj Njilaš, uručili su nagrade najboljima u Vojvodini, a nagradu je bio uključen i jednodnevni izlet u Sremske Karlovce.

“Stotine škola i obrazovnih institucija širom Vojvodine učestvovalo je godinama unazad u ovoj akciji, a u ovoj jubilarnoj godini postignuti su i najbolji rezultati. Za učešće u programu protekle godine prijavilo se 128 škola i predškolskih ustanova iz Vojvodine, a nagrađeno je 60, čiji su mališani, učenici i nastavnici-mentori bili najuspešniji. Kada čujemo da su deca i mladi ljudi sakupili skoro četiri tone limenki čisteći dvorište svojih škola, znamo da smo postigli cilj i da ih, u periodu kada se formiraju kao ličnosti, učimo pravim vrednostima. “, istakao je potpredsednik Milićević.

Ovogodišnji fond za nagrade iznosio je 4,2 miliona dinara, što je značajno povećanje, jer se tokom godina povećavao i broj ustanova koje su želele da učestvuju. Akcija iz godine u godinu raste, a programu, koji realizuju pet pokrajinskih sekretarijata sa partnerima iz civilnog sektora – Pokretom gorana i Riken fondom za reciklažu limenki, pridružili su se i javna preduzeća “Vojvodinašume”, Nacionalni park Fruška gora, Grad Novi Sad i Grad Beograd, kao i velike kompanije kao što su NIS i Beočinska fabrika cementa “Lafarž”. Program je pokrenut još 2009. godine u Sremskim Karlovcima, zbog čega je i jubilej desetogodišnjice ponovo tu održan.

Facebook Komentari