Uspešan početak humanitarne akcije prodaje nakita

10. jun 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo, udruženje

Poslednjeg dana turnira na Trgu Republike, u vreme kada je bilo najviše posetilaca, članice Udruženja “Ruka Spasa” iznele su ručno rađeni nakit u želji da ga ponude na prodaju, a dobijeni novac upute porodici osmogodišnjeg Stevana Nađa.

Savka Lazić, predsednica udruženja, i desetak žena iz “Ruke spasa” provele su veče na Trgu kao i naši brojni sugrađani. Njihov štand sa mnogobrojnim komadima ručno pravljenog, unikatnog nakita, bio je izložen u središnjem delu Trga, uz samu stazu kako bi prolaznice mogle na miru da biraju minđuše za sebe ili nekog kome žele da ih poklone. Kako nam je predsednica rekla, odziv je bio dosta dobar, tako da je kutija namenjena donacijama počela da se puni. Kažemo “počela” jer ovo nikako nije kraj akcije.

Namera je gospođe Lazić da se sa prodajom nastavi i u narednom periodu, odnosno dokle bude bilo potrebe. Štand će u narednim danima biti postavljen u zgradi Doma kulture, Cara Lazara 6, gde će svako ko je zainteresovan za kupovinu unikatnog nakita moći da ga pronađe, a ujedno i da iskaže svoju humanost. Ovo je ujedno i poziv svim našim sugrađanima da se odazovu nekoj od akcija koje se u poslednje vreme organizuju, sa željom da se porodici Nađ pomogne u ovom teškom periodu života, kako bi njihov Stevan ozdravio i nastavio svoje bezbrižno detinjstvo.

Facebook Komentari