Ekipa PARKETAR DANE osvajač je turnira u nožnom tenisu

10. jun 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, Sport, Zabava

Humanitarni turniri u nožnom tenisu i stonom fudbalu završeni su u nedelju odigravanjem nekoliko vrlo zanimljivih i neizvesnih mečeva, “Parketar Dane” je osvojio takmičenje sa mrežom na sredini terena, dok su “Paori” pokazali najveće umeće pri ubacivanju kuglice u rupu na kraju stola.

Ovo su najbolji timovi završnice na oba turnira:

Nožni tenis:

  1. Parketar Dane (Vasić i Tešanović)
  2. Makova dvojka (Radojković i Tešanović)
  3. Caffe Momento (Trivić i Adamović)

Stoni fudbal:

  1. Paori (Šarčev i Šijačić)
  2. Amadeus (Vidović i Aleksijević)
  3. Momenat (Tasovac i Šeguljev).

Najbolji su nagrađeni medaljama i peharima, dok su Vasić i Tešanović, osvajači turnira u nožnom tenisu, od opštine Srbobran dobili nagradno putovanje u Orošhazu, što je bilo iznenađenje večeri. Sav prihod od kotizacija timova uplaćen je porodici Nađ, za lečenje malog Stevana, a toj sumi je dodat i novac koji je prikupljen od dobronamernih građana, kao i od prodaje pića na samom trgu. Sva sredstva u visini od 117.400,00 dinara, uplaćena su na račun Nađ Ričarda.

Nakon što im je nagrade uručio predsednik opštine Srbobran Radivoj Paroški, uspeli smo da dobijemo kratke izjave od članova ekipe “Parketar Dane “. Prvi od dvojice “tenisera” Vasić Dragoljub: “Nije nam bilo lako, ali mislim da smo zasluženo osvojili prvo mesto. Nakon grupne faze sve utakmice su bile teške. Svaka čast ekipama, zaista su svi jako dobro igrali. Finale je bilo dosta teško, ali mi se čini da je polufunale bilo još teže, verovatno da smo imali i malo sreće. Bez nje se i ne može pobediti. Jako mi je drago da smo posle prošlogodišnjeg osvojenog trećeg mesta, ove godine došli do samog vrha. Zaista obojica mnogo treniramo, a tokom turnira sam se šalio sa Nemanjom da će morati dodatno da vežba udarce nogom posle turnira, ali je u poslednjem setu ipak savladao taj udarac, to je možda bio i presudan poen”, kroz smeh je saopštio zadovoljni Dragoljub Vasić.

Na istu temu, osvajanje zlata, čuli smo i komentar Nemanje Tešanovića: “Bio je ovo zaista lep turnir, svih sedam dana. Bilo je baš mnogo ljudi, i zato svaka čast na organizaciji turnira. Mislim da smo zasluženo osvojili prvo mesto, jer smo u četvrt finalu imali najteži meč do sad, to je bilo finale pre finala, protiv Perendića i Ikraša. Mislim da je taj meč presudio pobednika na turniru. Gubili smo od njih 4:1, pa 7:4, ali smo ih stigli i prošli u polufinale, koje je bilo jednako neizvesno. Imali smo mnogo sreće, tu se slažem sa Gagijem. Sigurno se vidimo i dogodine, kada branimo titulu prvaka”, rekao je za kraj mladi Tešanović.

Kada je splasnula euforija i razišli se mnogobrojni navijači, na Trgu smo ostali sa dvojicom ljudi, koji su nosili na sebi najveći deo organizacije takmičenja. Prvog smo, da prokomentariše turnire za nama zamolili Jovicu Andrića, člana saveta opštine zaduženog za sport: “Turnir je trajao 7 dana i na njemu je učestvovalo 55 ekipa, 34 u nožnom tenisu i 21 za takmičenje u stonom fudbalu. Uz činjenicu da je turnir imao humanitarni karakter, odziv je bio odličan, na čemu zahvaljujemo svima koji su podržali akciju. Svi takmičari su unapred znali da neće biti nagrada, i da sav novac ide u humanitarne svrhe. Ipak za kraj smo spremili iznenađenje i nagradili osvajače sa 7 dana u banji Orošhaze, u periodu od 22. do 28. jula. Ispred organizacije, mogu da kažem da smo zadovoljni time kako je turnir izgledao, samo jedan dan smo morali da pauziramo zbog kiše. Hteli smo da završimo u subotu, ali eto nije ni ovako loše. Posećenost je bila odličan svih dana, a večeras pogotovo. Nadam se da će i na predstojećim turnirima da se nastavi ovakva priča. Sledi turnir u Turiji, u malom fudbalu, a zatim i dvodnevni basket turnir ovde na Trgu. Što se tiče basketa, ove godine smo podigli fond nagrada, sa ciljem da privučemo što bolje ekipe, da bi smo dogodine mogli da dobijemo ‘RODA 3×3’ licencu, kako bi se kod nas održavalo prvenstvo Srbije. Kad privučete najbolje ekipe naše zemlje, ujedno imate i najbolje ekipe sveta, jer prve dve su iz Novog Sada”, otkrio nam je Andrić, koji se naposletku zahvalio novinarima koji su ispratili turnir, ali i svojim saradnicima, Subiću i Jokanoviću.

Baš sa Subićem smo porazgovarali o nekim drugim aspektima ovog sedmodnevnog sportskog nadmetanja, velika poseta, humanitarni aspekt i uključivanje još jednog takmičenja u program: “Konstantno se trudimo da uvodimo neke novine u svaku narednu manifestaciju. Jovicina ideja je bila da objedinimo turnire u nožnom tenisu i stonom fudbalu, što se pokazalo kao dobra ideja. Privukli smo još više ljudi, i to samo građana opštine Srbobran, jer je turnir bio zatvorenog tipa. Mislim da je to dobar pomak, uspeli smo da animiramo više ekipa iz naše opštine, što jeste bio cilj ovog turnira. Stoni fudbal se na svojoj premijeri pokazao kao odličan, i očekujem da će naredne godine broj ekipa biti duplo veći. Takmičenje je bilo prilično atraktivno, što je dovelo i publiku. Lepo je primetiti da je kvalitet takmičenja, u nožnom tenisu, bio na visokom nivou. Čak ni u grupnoj fazi nije bilo mečeva koji su završeni za 5 minuta sa rezultatom 11:0 i 11:2, čega je bilo prošle godine. Da ne govorim koliko su ozbiljni mečevi igrani već u osmini finala, kada je nekih 5 mečeva igrano u 3 seta, znači vrlo neizvesno. Mislim da su ovogodišnji timovi pokazali i veću tehničku obučenost potrebnu za ovaj atraktivan sport, tako da je i publika mogla da uživa u dobrim potezima”, rekao je direktor sportskog Centra Slobodan Subić.

Oba naša sagovornika istakli su još jednom koliko su Srbobranci bili složni u humanosti, što potvrđuje količina sakupljenog novca. Donatorske kutije su bile raspoređene u Mesnoj zajednici, kao i u kafićima na Trgu Republike. Svi ljudi uključeni u turnir, počev od organizatora, preko zapisničara i sudije, volontirali su kako ne bi umanjili sredstva namenjena Stevanu Nađu. Veliku zahvalnost uputili su naši sagovornici fudbalskom klubu “Srbobran”, koji je za ovaj turnir prijavio 9 timova, i klubu “Mladost” iz Turije koji je prijavio 2 ekipe. Zahvalnost je iskazana svim ljudima koji su pomogli održavanje turnira, a da pri tom nisu tražili ništa zauzvrat: Mesnoj zajednici Srbobran, kladionici “Max Bet”, caffe baru “Arvaji”, i caffe baru “Momento”, udružemju građana “Plavi Krug” ,posebno svim ekipama koje su uz sportski duh i fer plej pokazale humanost i plaćenom kotizacijom donirale sredstva, kao i svim ostalim prisutnim građanima, koji su svojom donacijom, ili kupovinom pića pružili podršku i pomoć za izlečenje Stevana Nađa.

HVALA JOŠ JEDNOM SVIMA, ORGANIZATORI TURNIRA: 

  • OPŠTINA SRBOBRAN
  • MZ SRBOBRAN
  • CENTAR ZA SPORT I TURIZAM OPŠTINE SRBOBRAN.

Ostatak fotografija sa finalne večeri možete pronaću u našoj facebook galeriji.

Facebook Komentari