Mališani iz vrtića upoznali policajce i vatrogasce

08. jun 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca

Edukacija dece iz vrtića PU “Radost” od strane pripadnika policije i vatrogasne službe iz Srbobrana, održana je juče sa namerom da se rad ovih ljudi približi deci i ukloni strah od uniforme, ako kod nekog deteta postoji.

Edukacija dece održana je zahvaljujući Policijskoj Stanici Srbobran i Vatrogasnoj službi naše opštine. Prvo su mališani iz vrtića Pčelica pozvani u P. Stanicu da budi gosti i čuju šta je to “Policajac u zajednici”, šta to podrazumeva i koja je njegova uloga. “Policajac u zajednici je zamišljen da kroz partnerstvo sa građanima i drugim društvenim organizacijama doprinosi predupređenju nastanka problema, i kroz preventivno i proaktivno delovanje doprinosi većoj bezbednosti građana. Rad policajca ne treba da se zasniva na represivnom delovanju”, rekao je prilikom posete, jedan od naših momaka u plavom, Saša Arizanov.

Istog dana zaposleni u Vatrogasnoj službi posetili su vrtić “Barbi”, sa sve kamionom i opremom predstavili su svoje interesantno zanimanje našim najmlađim sugrađanima, i ujedno im pojasnili šta to sve čine obaveze i rad jednog vatrogasca. Cilj ove posete je bio edukacija dece i razgovor sa njima o ponašanju u slučaju požara.

Facebook Komentari