Humanost na delu – gimnazijalci i zabavištanci zajedno u akciji

08. jun 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Društvo

Entuzijazam mladih Srbobranaca, koji se ogleda u neumornom organizovanju akcija prikupljanja sredstava za pomoć u lečenju osmogodišnjeg Stevana Nađa, nastavlja da nas oduševljava.

Ovoga puta udružili su se srednjoškolci i zabavištanci. Učenici Gimnazije i ekonomske škole “Svetozar Miletić”, pokrenuli su Humanitarnu akciju “Bazar radosti”, a sprovodili su je na srbobranskoj pijaci, dva vezana petka, 31. maja i 7. juna. Mlađi aktivisti, koji svoje rano detinjstvo provode družeći se u vrtiću “Snežana”, napravili su i išarali najslađe medenjake kako bi se priključili Humanitarnoj akciji svojih starijih drugara.

“Akciju pod nazivom ‘Bazar radosti’ sprovele su učenice naše škole, članice sekcije ‘Aktivni mladi’, uz pomoć svojih drugara kao i sugrađana koji su donirali svoje proizvode za prodaju na pijaci. Takođe u akciju su se uključila i deca iz vrtića ‘Radost’. Sakupljena su značajna novčana sredstva koja će biti prosleđena Stevanovim roditeljima”, saopšteno je iz Gimnazije.

“Cilj ove akcije, kojoj su se priključila naša deca, je da se sakupi novčani prilog za našeg druga Stevana, koji boluje od leukemije. Prodajom medenjaka sakupili smo 7.000 dinara, koje ćemo uplatiti na žiro racun, na kraju školske godine, zajedno sa novčanim prilogom koji smo sakupili po svim našim objektima. Zahvaljujemo se učenicima iz Gimnazije koji su nam pomogli u prodaji naših medenjaka na pijaci”, reči su koje upućuju vaspitačice vrtića “Snežana”.

Facebook Komentari