Žurka podrške Stevanu pokazala koliko su velika srca dece

03. jun 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Škola, Zabava

Osnovna škola “Jovan Jovanović Zmaj” održala je u petak veče veliku žurku namenjenu starijim razredima ove, ali i drugih škola, sve sa ciljem da se prikupi što više novca za lečenje našeg Stevana Nađ.

Ulaznica na žurku koštala je simboličnih 100 dinara, ali to nije nikoga sprečavalo da plati i više, jer je humani cilj bio motiv okupljanja. Zmajeva škola ugostila je i đake iz Turije kao i iz druge Osnovne škole u Srbobrana, a bilo je i onih bivših đaka, koji su sad već srednjoškolci, svi oni došli su da se dobro zabave i  podrže akciju.

Opet je u urganizaciji bila naša stalna sagovornica, i jedna od glavnih pokretača svih većih akcija u ovoj školi, nastavnica Adrijana Vereš. “Stevanović Kristijan i Zorana Horn su moji bivši učenici koji su prošle godine završili osnovnu, ali su navikli sa mnom da akcijaju, pa su se javili da bi oni i njihovi roditelji besplatno obezbedili ozvučenje i osvetljenje i da bi doprineli akciji. Zahvaljujući njihovim roditeljima i to je sprovedeno. Imali smo i jedan veći dobrovoljni prilog našeg sugrađanina K.Ž. koji takođe, vodi svoju bitku odavno i koji je doneo 10 000 dinara. Mi smo za sad skupili 65.690 dinara, ali nismo račinali novac iz kutije za donacije, koja je postavljena u holu škole. Kutiju nećemo otvarati do posle mature, a na maturi ćemo zamoliti goste i roditelje da ubace još koji dinar. Žurka je prošla u najboljem redu, kasnije je već bilo jako veselo, dok su se deca malo opustila. VIII1 i VIII4 su prezadovoljni, a mi smo ponosni na sve koji su pomogli, i vrlo smo im zahvalni”, rekla je za naš portal, uvek raspoložena, Adrijana Vereš.

Podsećanja radi, a i kako bi se u priču uputili i oni koji možda ne znaju o čemu je reč, veliki broj pojedinaca ali i organizacija i ustanova u našoj opštini uključilo se u akciju prikupljanja finansijske pomoći za porodicu Nađ iz Srbobrana. Član ove porodica, Stevan koji ima samo 8 godina, boluje od leukemije, a lečenje koje se odužilo zahteva velika finansijska sredstva, koja ova porodica ne može da obezbedi. Stoga je naša zajednica, a čine je mnogobrojni ljudi srbobranske opštine, organizovala i dalje organizuje različite skupove građana kako bi se skupio novac koji će pomoći malom Stevanu da pobedi opaku bolest.

Sličnu akciju organizovali su i osnovci u nadaljskoj školi, rukometni klub je na svojoj poslednjoj prvenstvenoj utakmici prikupo dosta novca, a u toku je i veliki sportski turnir na nivou opštine, sa kog će sva sredstva prikupljena od ekipa biti preusmerena ovoj porodici. Ukoliko neko želi da se uključi i donira novac, može to da učini uplatom na račun: 160-5800101214847-70 na ime Stevan Nađ (otac Ričard Nađ). Budimo humani.

Facebook Komentari