Dočekasmo SREBRNE fudbalere

03. jun 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Fudbal, Sport, Zabava

Ekspedicija fudbalskog kluba “Srbobran” u čijem sastavu su bili trener Dušan Jolić i 15 golobradih momaka, vratili su se iz Austrije i ponovo nas obradovali visokom plasmanom na međunarodnom turniru i sjajnim odličijima.

Pedesetak naših sugrađana, uglavnom roditelja malih fudbalera, čekali su sinoć u srbobranskom parku majstore fudbalske veštine. Za svečani doček obezbeđeni su trubači iz Novog Sada, vatromet, zastave i naravno šampanjac. Ulazak autobusa u Zmaj Jovinu ulicu bio je znak da muzika iz limenih instrumenata krene da ključa, što je uz nadvisujući zvuk bubnja značilo “Dobro došli junaci”.

Polučasovna proslava na obodu parka bila je dovoljna nagrada za naše fudbalere, a i bilo je vreme da se ljudima u okolnim kućama i zgradama dozvoli da spavaju, jer ponoć je odavno prošla. Nakon što je trener nazdravio svojim pulenima, a pio se šampanjac za decu, dobili smo priliku da porazgovaramo sa našim fudbalskim stručnjakom, koji taj epitet sigurno zaslužuje, jer dve godine za redom potvrđuje kvalitet rada sa decom u lokalnom nam sportskom klubu.

“Prvo, jako mi je drago što su naša deca uspela da ponove gotovo isti uspeh kao i generacija od prošle godine. Osvojiti drugo mesto na jednom tako velikom međunarodnom turniru, za mene je jednako kao prvo. Turnir u Beču je već tradicionalno mesto održavanja turnira i mi ga rado posećujemo. Pošli smo u četvrtak uveče i proveli u prestonici Austrije 3 dana. Odigrali smo 10 utakmica, od čega smo pobedili u 7, a i ove koje smo izgubili, trebali smo da dobijemo. Malo je sramotno tako nameštati utakmice dečjeg uzrasta. Jedan gol nam je falio da i u subotu igramo finale, ali je sudija 4 puta poništavao slobodan udarac, sve dok nam nisu dali gol. Nije u redu, prvenstveno zbog decem jer ne treba tako mladi da počnu da se razočaravaju u sport koji toliko vole. To je bilo na prvom turniru, subotnjem, a na nedeljnom turniru smo pobedili 3 utakmice, a u finalu smo igrali nerešeno, bez penala, jer je još pre utakmice odlučeno da će crnogorski tim biti prvak”.

” Pre polaska na turnir, ja sam organizatorima javio da nemam dovoljno igrača 2008. godište i pitao da li mogu da povedem četvoricu godinu dana starijih. Oni su se složili sa tim, rekavši mi da je ista situacija i u drugim timovima. Kada je na red došlo nedeljno finale sa Crnogorcima, oni su se žalili da mi imamo i starije igrače, zbog čega su Crnogorci proglašeni prvacima, a mi smo zauzeli drugo mesto. Zato je ta finalna utakmica odigrana revijalno, nerešeno i bez penala na kraju. Zbog toga i kažem da je meni ovo drugo mesto jednako drago kao i prvo. I da nismo osvojili medalju bilo bi sve u redu, jer je cilj druženje dečaka, promocija fudbala i fer pleja. Deca su uživala, svi smo se vratili zdravi, nepovređeni i to mi je najvažnije”.

“Posle svega toga, ovakav doček je nešto posebno. To je satisfakcija za sav rad i uložen trud, kada vidite da to ljudi cene i poštuju. Mnogo je bilo nerviranja, sekiracije i odricanja, ali se na kraju isplati. Učestvovalo je pored nas još 15 timova iz 6 država, i svi su nam rekli da smo ubedljivo najbolje spremljen tim na turniru, i Crnogorci su želeli da igraju sa nama u finalu, da odmerimo snage, zato je šteta što nismo odigrali do kraja, da vidimo ko je stvarno bolji ove godine. Nema veze, deca su srećna, tako da ćemo i ovu malu neprijatnost zaboraviti”, rekao je za kraj trener Jolić, a zatim se zahvalio svima koji su došli na doček i učinili mu povratak kući veličanstvenim.

U spratnom autobusu, kojim je srbobranski tim išao na put, bili su i drugi timovi iz Srbije. Čak 5 ekipa zajedno je putovalo do i iz Beča, družili se i zajedno proslavljali uspeh naših momaka. Pored Srbobranaca u autobusu su bili i dečaci iz: Omoljice, Novog Sela, Jabuke i tim “Voja Gačić”.

Fotografije sa dočeka možete pogledati u našoj facebook galeriji, a na istoj stranici objavljeni su i kratki video snimci dolaska fudbalera.

Facebook Komentari