Velika podrška malom Stevanu došla je iz nadaljske škole

31. maj 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Društvo, Škola

Učenički parlament Osnovne škole “Žarko Zrenjanin Uča” pokrenuo je nedavno inicijativu da se organizuje humanitarni vašar u Nadalju, sa ciljem sakupljanja što je moguće više sredstava za pomoć Stevanu Nađu. Sa radošću vas obaveštavamo da je vašar uspešno realizovana i da su prikupljena sredstva u visini od 50.500 dinara.

Nakon vesti, koja se brzo proširila društvenim mrežama, da je porodici Nađ iz Srbobrana potrebna pomoć u lečenju njihovog osmogodišnjeg sina Stevana, mnogi naši sugrađani dali su se u akciju i na različite načine počeli da skupljaju novac. Taj humani osećaj svakog pojedinca, koji nas i određuje kao ljude, pokrenuo je i mlade osnovce da pomognu, što se prelilo i na mnoge druge građane Nadalja. Na pijačnom trgu organizovan je vašar na kom su deca prodavala slatkiše, igračke, cveće, razne rukotvorine i naravno limunadu.

Ista ta deca pozvala su svoje porodice i komšije da se uključe u akciju, a imali su podršku i nastavnog kadra škole. Veliki broj Nadaljčana se odazvao pozivu, a sama činjenica da je skupljeno 50.500 dinara govori u prilog tome da je inicijativa urodila plodom. “Učenici naše škole su se ujedinili i svaki dinar prikupljen od prodaje slatkiša, cveća i drugih zanimljivosti dali su u kutiju i poslali Stevanu. Zaposleni u školi su takođe rado kupovali od malih prodavaca i ponosno šetali između štandova, gledajući u kako humane i dobre ljude deca izrastaju. Čast je biti predavač ovakvoj deci, ponosni smo na njih i njihova dobra dela”, poručio je Miodrag Miki Ivanović iz Nadalja.

Iz škole “Žarko Zrenjanin Uča”, uputili su zahvalnost roditeljima svojih đaka, koji su se odazvali pozivu za bazar, svim meštanima koji su takođe došli da proprate i podrže ovaj događaj i svima koji su na bilo koji način bili deo njega: “Ugledajte se na našu decu, njihove roditelje i meštane Nadalja”, poruka je koja je upućena sa humanitarnog vašara.

Facebook Komentari