Rukometaši sezonu završili pobedom i humanim gestom

27. maj 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Sport, Zabava

Rukometni klub “Srbobran” završio je u nedelju, 26. maja, svoju prvu sezonu od reosnivanja, utakmicom protiv “ŽSK 1955” iz Žablja. Pobeda nad izuzetno jakim protivnikom donela je srbobranskoj publici i samim igračima domaćeg tima veliku radost, a pogotovo što su svi zajedno bili u prilici da pomognu jednom dečaku koji tu pomoć zaista treba.

Pre samog početka meča, kako je i najavljeno par dana pre utakmice, u holu sportske Hale postavljena je kutija za novčane donacije, sa namerom da se pomogne porodici Nađ iz Srbobrana, čiji član Stevan, dečak od 8 godina boluje od leukemije. Čelnici kluba su prepoznali važnost uključivanja u ovu akciju i pritom apelovali na svoje sugrađane da se uključe i doniraju nešto novca. I igrači žabaljskog tima rado su se priključili humanom činu, i sa zadovoljstvom možemo reći da je krajnja suma prelazila 26.000 dinara. Trener srbobranaca, Vuk Milojičić uplatio je ukupnu svotu na račun porodice Nađ, sa željom da mali Stevan što pre ozdravi.

Poslednje kolo ligaškog nadmetanja, bila je možda i najzanimljivoja rukometna utakmica koju je publika u Srbobranu ove godine mogla da vidi. Žabalj koji je do prošlog kola gajio nade da može da dođe do titule, sigurno nije protivnik kog bilo koji tim u šampionatu može lako da savlada. Tokom većeg dela prvog poluvremena imali su gosti vođstvo koje nikada nije bilo veće od 3 gola u plusu, ali pred kraj ovog dela igre, prvenstveno odličnim odbranama Aleksandra Pivičkog, pravi se prostor za smanjenje i potpuno eliminisanje gol razlike.

Drugo poluvreme znatno agresivnije, pogotovu u odbrani domaćina, što sudije kažnjavaju penalima, ali takođe takva igra donosi i više golova u mreži Žablja. Svih 30 minuta druge deonice neizvesnost je sveprisutna. Minamalna prednost je lako prelazila sa jedne na drugu stranu semafora. Minut pre kraja “Srbobran” vodi 29:27, i publika očekuje laganu završnicu i slavlje, za koje su svi spremni. Kako bi neizvesnost bila dodatno podgrejana, “ŽSK” postiže dva brza gola za manje od minuta igre i najavljuje egal završnicu. Na našu sreću srbobranci organizuju brz napad i bukvalno u poslednjim sekundama postižu gol za pobedu.

Ovim pogotkom, i pobedom uopšte, RK “Srbobran”obezbedio je sebi treću poziciju na tabeli, odmah iza pomenutog “Žablja” i prvoplasirane ekipe “Hercegovac” iz Gajdobre. Odličan uspeh novoformirane ekipe, čiji cilj je na početku takmičenja bio goli opstanak u ligi. Ovakvom igrom, i uz očekivani napredak u sledećoj sezoni, stvarno bi mogli da donesu “bežanje” iz ovog takmičenja, kako je to nedavno za naš portal najavio trener Milojičić.

Facebook Komentari