Naši klinci na KLINCIJADI u Subotici

23. maj 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Zabava

U Subotici je otvorena najmasovnija manifestacija posvećena dečjem stvaralaštvu, „Klincijada“, u organizaciji PU „Naša radost“ iz istog grada. Ovo je 33. put da se održava i trajaće cele ove nedelje.

Ovogodišnja „Klincijada“ privukla je više od 1.600 dece, većinom iz Subotice i Vojvodine, ali ima i dosta učesnika iz susednih zemalja. Svi ti mališani došli su da se predstave glumom, pesmom i igrom slaveći tako radost življenja i slobodu izražavanja. U petodnevnom programu učestvuju deca od jaslenog do predškolskog uzrasta, a i ove godine su sa svojim vaspitačima pripremili bogat program, koji će pratiti izložba posvećena likovnom i govornom stvaralaštvu, kao i mnogo zanimljivih scenskih nastupa.

Program se prva dva dana odvijao u prostorijama udruženja „Bunjevačko kolo“, gde su nastupili i naši predstavnici na ovogodišnjoj manifestaciji, Bubamarci iz Nadalja. Oni su se predstavili scenskim prikazom “Bajka o labudu” Desanke Maksimović, nastup koji je i ovaj put odlično pripremila vaspitačica Danijela Miličić Trebaticki. Nakon nastupa mališani iz Nadalja su imali priliku da obiđu Suboticu, a na kraju su otišli i na izlet uz Palićko jezero.

Iz vrtića i predškolske ustanove upućuju reči zahvalnosti roditeljima, koji su i ovog puta rado učestvovali u organizaciji nastupa, a išli su i sa decom u Suboticu.

Facebook Komentari