Srbobranci uspešno pretrčali Somborski polumaraton

21. maj 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Sport

Grad Sombor je u nedelju, 19. maja, organizovao 40. po redu “Somborski polumaraton”, najstariju uličnu trku u Srbiji, a na njemu su, između ostalih, Srbobran predstavljali naši sugrađani Aleksandra Vrsajković, Zoltan Habi, Slobodan Miković i Dušan Srdanov.

Više od 1000 učesnika iz više od 15 zemalja, učestvovalo je u trci. Programom organizatora bile su pripremljene 3 trke: od 7 km, polumaraton 21 km i štafetna trka sa prijateljima 3×7 km, disciplina koja sve više uzima maha i postaje popularna. Kuriozitet ovogodišnjeg jubileja je i održano Državno prvenstvo Srbije u polumaratonu, koje je Atletski savez Srbije ustupio gradu Somboru i ARK Somaratonu da ugoste najbolje trkače Srbije, što je svakako velika čast za organizatore.

Održavanje prvenstva u Somboru nagrada je za izuzetan rad na promovisanju trčanja kao sporta i zdravog načina života kao ispravnog načina življenja, što je ovaj grad u prethodnom periodu svesrdno činio. U ovoj trci na startnoj listi se našlo 48 muškaraca i 19 žena.

,,Svi smo trčali polumaraton, odnosno 21 km, a vreme je bilo sparno, jer je nakon nekoliko kišnih dana ugrejalo sunce. Bilo je oko 1000 takmičara iz cele Srbije i bivših država Jugoslavije, a organizacija je bila izuzetna. Meni je ovo 7 maraton ove godine, a Dušan i Zolika nisu išli na toliko trka, tako da oni moraju da se odmore“, rekla je nakon istrčanog polumaratona Aleksandra Vrsajković.

Facebook Komentari