Održana Dečija olimpijada predškolskih ustanova

21. maj 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Sport, Zabava

Bačka Palanka bila je domaćin 3. po redu Olimpijade za decu predškolskog uzrasata, na kojoj su učestvovali vrtići sa područija Južnobačkog okruga.

Olimpijada je održana u subotu, 18. maja, sa početkom u 9:00 časova u objektima sportske Hale “Tikvara” u Bačkoj Palanci. Treća Dečija Olimpijada predškolskih ustanova Južnobačkog okruga održavala se pod nazivom “Više od igre”. Cilj ove manifestacije je promovisanje sporta najmlađim generacijama.

Manifestacija je imala takmičarski i revijalni karakter, kome je prisustvovalo 450 dece iz 10 predškolskih ustanova, od čega čak 300 dece iz PU “Mladost” iz Bačke Palanke. Nakon upoznavanja sa sportovima, deca predstavnici svojih ustanova su se takmičili u raznim igrama i poligonima. Pobednik ovogodišnje Dečije olimpijade je PU „Mladost“ koji ove godine obeležava 51. godinu postojanja.

Deca su pre početka manifestacije imala priliku da se upoznaju sa 20 različitih sportova i pitaju trenere sve što ih interesuje. “Stekli smo jedno novo iskustvo, družili se, takmičili, bodrili i navijali jedni za druge. Pomalo iscrpljeni i puni utisaka vratili smo se kući”, rekli su nam u PU “Radost”.

Facebook Komentari