Posle poraza u polufinalu, ŽKK Srbobran pokušaće da se domogne trećeg mesta

18. maj 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

Juniorski turnir za košarkašice, koji se igra u Srbobranu, dobio je učesnike finala. U prvom polufinalnom duelu između ekipa “Radivoj Korać” i ŽKK “Srbobran” slavila je beogradska ekipa rezultatom 76:52, a u drugom polufinalnom meču KK “Crvena Zvezda” je pobedila “Novosadsku žensku košarkašku akademiju” sa 63:70.

Prva polufunalna utakmica najviše je zanimala srbobransku publiku, zbog čega su i došli u velikom broju da navijaju i gledaju košarkaško nadmetanje, a i beogradska ekipa imala je svoje malobrojne navijače, ali vrlo bučne.

 

Igračice Koraća, napraravile su u prvoj četvrtini koš razliku koju Srbobranke do kraja utakmice nisu uspele da dostignu, 25:9. Ta prednost je u drugoj četvrtini samo porasla, 21:13, dok su u preostale dve četvrtine timovi bili prilično izjednačeni, 17:18 i 13:12. Ubedljivo najkorisnija igračica utakmice bila je Nadežda Nedeljkov, sa 20 poena, 4/6 sa linije penala, 5/8 za dva i 2/8 za tri poena, za 27 minuta igre. Takođe zabeležila je i 12 skokova i 3 asistencija. 12 skokova imala je i Ivona Ristić, dok je Nevena Rušić zabeležila 10, uz 12 poena.

U timu Srbobrana samo dve igračice imale su dvocifren skor, Jelena Curaković sa 13 i Mirjana Zorić sa 10 poena. Pod košem je značajno falila igra Jelene Ćurčić, koja se na jučerašnjem meču povredila, zbog čega je ovaj morala da gleda sa klupe sa nogom u gipsu. Kako smo saznali od nje, oseća se dobro i rado bi igrala, ali je povreda ozbiljna. Nema lomova i ligamenti nisu pokidani, ali su jako istegnuti i biće potrebno neko vreme da se oporave.

Imale su naše devojke na ovoj utakmici veliki broj izgubljenih lopti, što ih je činilo dodatno nervoznim te ni šut sa distance, po kome su poznate, nije danas išao. Očekuje ih sutra od 17:00 časova utakmica za treće mesto protiv Novosadske ŽKA, možda i najperspektivnije ekipe u Srbiji. Utakmica koju su one igrale sa Crvenom Zvezdom bila je najzanimljivija od svih do sad viđenih na turniru. Pomenuta dva tima, poprilično su izjednačena po snazi, što je uticalo na neizvesnost utakmice. Neprestano su se smenjivali u vođstvu, a vreme je isteklo dok je vodila Zvezda. Rezultat se po četvrtinama kretao 21:19, 16:19, 12:14 i 14:18.

U nedelju, poslednjeg dana turnira, u 17:00 časova za treće mesto će se boriti ekipe domaćina ŽKK “Srbobran” i “Novosadska ŽKA”, dok će finalna utakmica početi u 19:30 kada igraju ŽKK “Radivoj Korać” i KK “Crvena Zvezda”.

Facebook Komentari