Pokrajinska vlada dodelila opštini 2 miliona za prevoz đaka

18. maj 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Opštinama autonomne pokrajine Vojvodine , kojih ima 45, vlada Vojvodine dodelila je ukupona sredstva u visini od 182 miliona dinara, za regresiranje troškova prevoza učenika srednjih škola.

Predstavnici lokalnih samouprava potpisali su ugovore za prevoz ukupno  20.819 učenika, koji svakodnevno putuju u škole koje se ne nalaze u njihovom mestu stanovanja. Predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški, potpisao je jedan takav ugovor u vrednosti većoj od dva miliona dinara.

“I ove godine smo konkurisali za sredstva za prevoz učenika sa teritorije opštine Srbobran i ponovo ostvarili podršku Pokrajinske vlade. Ova podrška služi da olakša školovanje ove dece, da im obezbedi bezbedan put do škole i nazad, ali i da bude podrška njihovim roditeljima. Lokalna samouprava svake godine izdvaja iz opštinskog budžeta za pomoć đacima i studentima i njihovim porodicama, kroz razne podsticaje, kao što su stipendije, besplatni prevoz za sve učenike u gradskom saobraćaju, besplatni školski pribor i užine, nagrade za najtalentovanije učenike, one koji postižu najbolje rezultate na takmičenjima i vukovce”, rekao je Radivoj Paroški po potpisivanju ugovora namenjenog opštini Srbobran.

Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, ukazao je na značaj ovog programa i njegovu realizaciju, jer se na taj način, kako je naveo, šalje poruka podrške i roditeljima i deci. “Pokrajinska vlada očuvaće, obnoviće i modernizovaće sve škole u AP Vojvodini, jer u manjim mestima i selima nema života bez škole. Deca i porodice nisu broj, to je suština našeg opstanka i tako moramo delovati. Očuvali smo veliki broj malih škola po broju učenika, ali velikih za njihove sredine. Obnovićemo i objekte obrazovnih ustanova u malim sredinama u koje decenijama niko nije ušao, poput škola u Jasku i Malim Radincima, gde radovi počinju narednih nedelja”.

Facebook Komentari