Susret fudbalskih veterana: Srbobran i Bèkèscsaba

24. april 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport, Zabava

Međunarodna prijateljska utakmica između timova “Veterani Srbobran” i “Feronil Nyelviskola Bèkèscsaba” iz Mađarske, koju smo nedavno najavili, odigrana je protekle subote, a rezultat je bio na strani gostujuće ekipe, 1:2.

Srbobran je još jednom imao priliku da ugosti komšije iz Mađarske, fudbalske prijatelje naših veterana. Bratska ekipa iz Bekeščabe došla je ponovo u Srbobran, kako bi još jednom odmerili snage sa domaćim timom, a zatim se naravno i družili uz muziku i punu trpezu, kako i dolikuje skupu prijatelja.

Odmah po dolasku na stadion FK Srbobrana ekipe su pristupile igri, sa željom da se taj protokolarni deo okupljanja obavi bez odlaganja. Prvo poluvreme pripalo je Srbobrancima koji su poveli golom Bojana Marjanova, ali to nažalost nije bila najava pobede. Već početkom drugog poluvremena gosti izjednačuju, a zatim i okreću rezultat. Pobednički gol postigao je Feher Robert, Srbobranac u timu gostiju bez koga ovo druženje ne bi ni bilo realizovano.

Inače prve fudbalske korake Robert je napravio upravo na ovom stadionu u ekipi Elana iz Srbobrana, ali ga je život davne 1993. godine odveo u Bekeščabu, gde sad živi i radi. Sa svojim Srbobrancima održava redovne kontakte, a za našu varoš ga vežu lepe uspomene iz detinjstva. Redovnim dolascima u Srbobran našao je način da objedini dve svoje ljubavi, onu prema mestu iz kog potiče i onu prema fudbalu koji rado igra.

Srbobranci su nakon meča gostima čestitali na pobedi, a zatim su se svi zajedno uputili u klubsku baštu gde su uz pečenje i po koje piće proslavili svoj ponovni susret. Ekipu naših veterana predstavljali su na terenu i van njega: Kupreščanin, Bajić, Marić, Muminović, Šijačić, Spasić, Komlenić, Marjanov, Ćorić, Gerdijan, Jandrić, Drapđšin i Barna.

Facebook Komentari