Udruženje pčelara obradovalo mlađe osnovce

19. april 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Škola, udruženje, Zdravlje

Srbobransko Udruženje pčelara “Suncukret”, organizovalo je akciju edukacije i darivanja đaka mlađih razreda osnovnih škola na teritiriji cele opštine Srbobran, sa željom da se deci tog uzrasta ukaže na zdrave karakteristike meda i njegovu važnost u ishrani.

U osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Srbobranu dočekali smo predstavnike udruženja pčelara, i zajedno sa učenicima od 1. do 4. razreda poslušali kratko predavanje, koje je bilo prilagođeno uzrastu ove dece. Osnovci su mogli da čuju šta to karakteriše posao jednog pčelara, koji su to proizvodi koje vredne pčele proizvode i kako sve mogu da se iskoriste za potrebe ljudi.

Đaci su takođe dobili edukativne flajere sa informacijama o ovoj temi, a mogli su na istom mestu da pogledaju kako izgledaju i kako se koriste pojedini alati u proizvodnji meda i u radu sa pčelama. Na posletku je svakom polazniku ovog malog  kursa, na poklon data teglica slatkog pčelinjeg proizvoda, kako bi se i sami uverili u njegov kvalitet i zdrava svojstva.

Predavač i predstavnik udruženja pčelara koji je razgovarao sa decom, Dragan Kurjački, izdvojio je malo vremena i za prisutne novinare i bliže objasnio svrhu i cilj ove akcije: “Svoj deci pripremili smo po oko 200 grama meda i promotivni materijal koji će ih upoznati sa osnovnim vrednostima meda. Želja pčelara je da decu upoznaju sa raznovrsnim vrednostima meda i lepotom pčelarstva, i tako na vreme nauče kako da čuvaju svoje zdravlje, udruže se sa prirodom i nauče nešto novo. Važno je da počnu da konzumiraju pravi, prirodni med, koji jeste možda skuplji, ali je zato sigurno zdraviji od nekog koji može da se kupi po raznim radnjama. Ono što se samo isto zove, a  nije med, ne može biti ni zdravo. Zahvaljujem se opštini Srbobran za pomoć u nabavci ambalaže za poklone i štampanje promotivnog materijala, a svojim kolegama pčelarima zahvaljujem na izdvajanju meda za poklone”.

Facebook Komentari