Veterani bez poraza i posle 5. utakmice

16. april 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport, Zabava

“Veterani Srbobran” u ovoj sezoni ne znaju za poraz, tako su i prethodnog vikenda u Kisaču pobedili FK “Tatru”, odnosno njihove Veterane rezultatom 2:4.

Na početku utakmice domaći igrači imaju veći posed lopte, ali su Srbobranci opasniji u kontra napadima. Prvu šansu je imao Topalov, baš iz kontre, koji pogađa prečku sa dvadesetak metara. Prvi gol na utakmici postiže Tibor Barna posle izvanredne asistencije Filipovića. U prvom poluvremenu je postignut još jedan pogodak, posle oduzete lopte na sredini terena Šijačić prelepim udarcem sa distance povisuje na 0:2.

Drugo poluvreme počinje inicijativom domaćina koji preko Samardžića umanjuju rezultatsku razliku. Nakon tog gola domaći atakuju sve agresivnije, ali zadnja linija Srbobranaca na čelu sa agilnim Marićem i Muminovićem, ostaju na visini zadatka. Posle akcije sa desne strane Srbobranci postižu 3. gol, a strelac je Jandrić na asistenciju Barne. Nekoliko minuta kasnije Barna postiže četvtri gol za goste, kada posle asistencije Peradzea makazicama šalje loptu u mrežu. U zadnjim minutima utakmice Samarđzić svojim drugim pogotkom postavlja konačan rezultat.

U trećem poluvremenu rezultat biva izjednačen, nakon što je srbobranska ekipa prestala da se brani, ali ostaje na visini zadatka i ne posustaje u realizaciji. Naravno ovde nije reč o fudbalu već o druženju nakon utakmice, koje je nastavljeno bez vremenskog ograničenja i bez žurbe, što odlikuje svako treće poluvreme.

Selektor Srbobranaca, Komlenić, može biti zadovoljan pošto njegov tim veterana ni posle pete utakmice ne zna za poraz. Tim su na ovom gostovanju činili: Kupreščanin, Šijačiċ, Bajić, Marić, Muminović, Drapšin, Topalov, Filipović, Kobilarov, Komlenić, Peradze, Jandrić, Spasić i Barna. Ovom prilikom Veterani ovom prilikom šalju pozdrav jednom svom članu, Oliveru Kočišu, koji odlazi na privremeni rad u inostranstvo. Ekipa mu želi puno sreće i uspeha.

Naredni fudbalski meč naši Veterani odigraće u subotu, 20. aprila, u Šumici. Taj meč je poseban jer je protivnik inostrana ekipa, tačnije Veterani Bekeščabe iz Mađarske.

Facebook Komentari