Mladim zaljubljenicima u ribolov ni loše vreme ne kvari užitak

14. april 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava, Sport, Zabava

Juče je na obalama kanala DTD u Srbobranu održano takmičenje u sportskom ribolovu pod nazivom “Udicom protiv droge i alkohola”. Inicijativu za organizaciju uputila je Mesna zajednica Srbobran, a u realizaciji su im pomogla brojna lokalna udruženja uz podršku lokalne samouprave.

Za takmičenje koje je bilo namenjeno deci školskog uzrasta prijavila su se 144 mala ribolovca, ali su hladno vreme i povremena sitna kiša uticali na to da se broj prisutnih takmičara značajno smanji. Takmičenje je otvorio predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški, koji je deci poželeo bistru vodu i dobar ulov. “Ni loš dan nije vas zaustavio da družite sa prirodom, svojim drugarima, svim ljubiteljima ribolova. Svaka akcija koja za svoj moto ima borbu protiv droge i alkohola, veoma je važna i vi svojim učešćem promovišete lepši, bolji i zdraviji stil života. Mladi treba da budu pravi ambasadori novog, zdravog odnosa prema prirodi, mladi treba da pokažu i starijim kako se pravilno odnosi prema životnoj sredini. Ova akcije je putokaz za to”.

Predsednik Saveta Mesne zajednice, Ninoslav Jokanović, izrazio je zadovoljstvo što je takmičenje u kratkom roku organizovano i uspešno realizovano, a sve na radost dece. “Manifestacija pod nazivom ‘Udicom protiv droge i alkohola’ je već par godina u nazad aktuelna, mi smo se ispred Mesne zajednice prihvatili organizacije za ovu godine, a potrudili smo se da je podignemo na jedan određeni nivo. Trebalo je danas da bude blizu 150 takmičara, ali s obzirom na vremenske uslove broj dece se prepolovio, tako da danas na samom takmičenju imamo oko sedamdesetoro dece, što je po meni jako veliki uspeh. Zahvalio bih se svim roditeljima i deci koji su danas došli na takmičenje po ovakvim vremenskim uslovima. Takođe bih se zahvalio članovima Mesnog saveta i lokalnoj samoupravi i predsedniku Radivoju Paroškom, koji su nam pomogli u samoj organizaciji i obezbedili sredstva. Zahvalio bih se i ribolovačkom Udruženju Šaran koji su sa nama organizovali manifestaciju, a i svim građanima koji su učestvovali u jednom ovakvom projektu. Svima je dobro poznato da današnja deca većinu svog vremena provode zatvorena u kućama, pred kompjuterima, uz telefone i neke druge stvari koje nisu najbolje za njih i odvlače im pažnju. Cilj ove manifestacije je edukacija dece, odnosno da im pokažemo da treba da se bave sportom, u ovom slučaju je to pecanje, ali to može biti bilo koji drugi vid fizičke aktivnosti. Želimo da ih usmerimo ka tome da njihov izbor uvek i pre svega bude sport, jer to je najbolji način da ih zaštitimo od nekih štetnih uticaja kojima će u kasnijoj dobi možda biti izložena”, reči su Ninoslava Jokanovića kojima je u izjavi za novinare, najbolje pojasnio smisao održavanja ovog sportskog nadmetanja.

Medalje i pehare osvojili su osnovci iz sve četiri škole naše opštine. Najuspešniji su bili đaci osnovne škole “Vuk Karadžić”, koji su zaslužili čak 9 medalja, tri zlatne, dve srebrne i četiri bronzane. Đaci iz škole “Jovan Jovanović Zmaj” osvojili su tri zlatne i po jednu srebrnu i bronzanu medalju. Turijski mladi pecaroši iz škole “Petar Drapšin” nagrađeni su sa dve srebrne medalje, a učenici OŠ “Žarko Zrenjanin Uča” iz Nadalja, zavredili su jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju.

Za sve učesnike, ali i prisutne navijače Udruženje “Ruka spasa” pripremilo je ukusne kolače, dok je “Plavi krug” bio zadužen za nadzor zdravstvenog stanja prisutnih.

Facebook Komentari