Srbobran bio domaćin prvenstva Srbije u karateu

13. april 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Sport, Zabava

Prethodnog vikenda srbobranska Hala sportova bila je mesto održavanja 38.  prvenstvo Srbije u karateu, koje su organizovali Srpska karate federacija i Global karate federacija “Hachi O Kai Martial Arts”, jedna od najstarijih i najuglednijih karate organizacija u zemlji.

Organizacija na visokom nivou i kvalitetni takmičari obeležili su ovo prvenstvo. Učešće je uzelo čak 527 boraca, 57 klubova i sekcija karatea i Budo veština, ali i Inter Euro Cup uz prisustvo 7 država: Mađarske, Austrije, Rumunije, BiH, Crne Gore, Severne Makedonije i Srbije.

Karate klub Srbobran bio je zadužen za tehničku organizaciju takmičenja, što je izvedeno na najkvalitetniji način uz pravi domaćinski odnos prema svim gostima. Celodnevno takmičenje je proteklo u najboljem redu, što je zasluga dvoje odgovornih pojedinaca na koje je pao teret pripreme i koordinacije svih aktera prvenstva, a oni su Sensei Maja Krstić, nosioc crnog pojasa 5. Dan i šef Regiona Vojvodina Nedeljko Mrkaić, nosioc crnog pojasa 9. Dan.

Klub domaćin ostvario je zapažene rezultate na 38. prvenstvu Srbije, zavredivši čak 7 medalja, dve zlatne, dve srebrne i tri bronzane. Za karate klub Srbobran odličja na državnom prvenstvu su osvojili: Sara Jandrić i Stefan Korceba kao prvaci države. Siniša Šijačić i mix tim u sastavu Jandrić, Grujić i Korceba, koji su osvojili drugo mesto, dok su bronzane medalje osvojili Jovana Grujić, Tijana i Petar Gajdoš.

Facebook Komentari