Saopštenje za javnost odbornika SNS-a koji su stali u odbranu zgrade Skupštine

12. april 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Odbornici lokalnog parlamenta iz redova Srpske napredne stranke stali su, kako kažu, u odbranu najviše institucije opštine Srbobran. Oni su se građanima obratili saopštenjem, koje je za medije pročitao predsednik opštine, Radivoj Paroški.

“Odbornici Srpske napredne stranke Skupštine opštine Srbobran okupili su se u skupštinskoj sali sa namerom da ostanu u prostorijama Skupštine opštine i zaštite instituciju i mesto na kome se donose najvažnije odluke u interesu naših sugrađana. Istovremeno pružamo podršku politici koju vodi predsednik Srbije Aleksandra Vučić, a sa ciljem sprečavanja širenja nasilja, netrpeljivosti i uršavanja institucija koje viđamo na ulicama Srbije u poslednje vreme. Odbornici Srpske napredne stranke izabrani su voljom građana na izborima, a ne na ulici i stoga je naša vlast legalna i legitimna.

Bilo kakvi naslini upadi u državne institucije predstavljaju kršenje zakona i ustava i mi to nećemo dozvoliti. Iz tog razloga pozivamo nadležne organe da reaguju u skladu sa svojim ovlašćenjima prema manjini koja smatra da ima pravo da uvredama, pretnjama, nasiljem i rušenjem maltretira građane Srbije. Politika zasnovana na vešalima, motornim testerama, omalovažavanju žena, rušenju javnog medijskog servisa, uvođenje fašističkog metoda u javnoj komunikacji i tajkunsko-lopovskog uništavanja Srbije nikada neće biti prihvaćena kod srpskog naroda i građana Srbije. Građani su pokazali da žele mir, stabilnost, nova radna mesta, nove investicije, nove mostove i puteve, uređene škole i vrtiće, opremljene domove zdravlja. Donoseći važne odluke pokazujemo odgovornost i spremnost da se borimo za bolji život naših sugrađana. Odbornici Srpske napredne stranke ostaju u ovim prostorijama sve dok nadležni organi ne počnu da rade svoj posao i obračunaju se sa onima koji žele na vlast da dođu putem nasilja i preko ulice”, saopštio je predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški, uz saglasnost prisutnih odbornika SNS-a i predsednice skupštine Milene Alargić.

Facebook Komentari