Akcijom Mesne zajednice uređen ,,preki put”

11. april 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Jedna od žila kucavica severnog dela srbobranskog atara, put poznatiji pod nazivom ,,preki put”, u proteklih nedelju dana bio je uređivan kako bi se pred sezonu poljskih radova učinio bezbednijim i prohodnijim.

Saveta Mesne zajednice, odnosno njen predsednik Ninoslav Jokanović, pokrenuo je inicijativu za uređenje prilaza ovom putu, što je uz podršku opštinskih vlasti i realizovano.

“Želeo bih pre svega da istaknem nesebično zalaganje članova Saveta Mesne zajednice i zaposlenih u MZ Srbobran koji su pružili podršku i učestvovali u uređenju, aktivista Srpske napredne stranke koji su se odazvali u velikom broju i pomogli da ovaj put izgleda ovako i da ima svoju pravu namenu. Takođe bih istakao i JKP ‘Graditelj’ koje nam je pomoglo u ljudstvu i mašinama kao i firmu ‘IV-KOP’ koja je nasipala teren. Ovim putem takođe apelujem na građane da ne odlažu otpad na mestima koja za to nisu predviđena, jer time narušavaju životnu sredinu i izgled lokalne zajednice koja pripada svima nama” , rekao je Ninoslav Jokanović i uz to dodao da je na mestu spajanja “prekog” sa subotičkim putem u par navrata dolazilo do saobraćajnih nezgoda, zbog čega je dodatno bilo važno da se to mesto adekvatnije uredi i time učini bezbednim.

“Preki put” je uređen na oba kraja, na spajanju sa pomenutim subotičkim, ali i na spoju s bečejskim putem. Svo visoko rastinje koje je zaklanjalo prilaz putu i smanjivalo vidljivost u raskrsnicama je uklonjeno, otpad koji su nesavesni građani bacali u tom reonu je uklonjen, struganim asfaltom su nasuti prilazi što će podlogu učiniti dugotrajnijom i bez blata u kišniom periodu, put je proširen zbog velike frekventnosti poljoprivrednih mašina, ali i automobila.

Jokanović je uputio poruku zahvalnosti svim građanima koji su izdvojili svoje slobodno vreme da učestvuju u ovoj jednonedeljnoj akciji i tako svoje mesto učine lepšim i boljim. Kako ovo nije prva ovakva inicijativa Saveta Mesne zajednice Srbobran, sigurno nije ni poslednja. U planu je još par sličnih dešavanja u organizaciji ovog tela vlasti, što je jedna od njenih funkcija.

Facebook Komentari