Mladi košarkaši boriće se za titulu najboljeg tima u Vojvodini

03. april 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, košarka, Sport, Zabava

Pretposlednje kolo lige, u kojoj mlađi pioniri OKK “Srbobrana” nastupaju, večeras je u Subotici imala na programu derbi okršaj. Mladi Srbobranci pobedili su ekipu “Spartak” rezultatom 39:51 ( 25:13 ).

Ovom pobedom naši klinci obezbedili su učešće na završnom turniru prvenstva Vojvodine, svrstavajući se tako među 8 najboljih ekipa pokrajine. Tema o kojoj smo već pisali i koja je bila jedan od najbitnijih ciljeva struke u klubu “Srbobran”, ostvaren je.

Utakmica je loše započeta, očigledan pritisak važnosti same utakmice uticao je na mlade košarkaše, zbog čega je šut bio ishitren nervozom i samim tim neprecizan. Greške u dodavanjima i lopte koje su završavale u rukama protivnika detalji su koji su obeležili prvo poluvreme, tako da ono sa pravom rezultatski pripada “Spartaku”.

Start drugog poluvremena bio je sa minusom na semaforu od 12 poena, što je do isteka treće četvrtine prepolovljeno. U poslednjoj desetominutnoj deonici srbobranski klinci izašli su na parket sa željom da okrenu prednost u svoju korist, što su brzom igrom i kontrama postigli. Ostvarena je pobeda protiv jakog protivnika i što je još važnije, klub iz Srbobrana i ove godine je pokazao da je u samom vrhu košarkaških škola u Vojvodini.

“U Bačkoj je bilo 12 ekipa, a mi se nalazimo među prve tri ekipe koje idu na zavrsni turnir. Čestitam deci i roditeljima. Danas  su roditelji u velikom broju išli na utakmicu u Suboticu i pružili ogromnu podršku mladim igračima. Svi momci su odigrali sjajnu utakmicu, a u poenima dva najistaknutija igrača bili su Simanić Matija 23 poena sa 2 trojke i Jokanović Stefan 17 poena od čega 3 trojke. Bravo za Srbobran”, reči su prvog trenera kluba, Jovice Andrića, odmah nakon završene utakmice. Kako je već dva puta ponovljeno od strane Jovice, ali i Dejana Andrića, na završnom turniru boriće se za osvajanje dugo očekivane titule prvaka, jer to nije nerealan cilj.

Facebook Komentari