Druga pobeda za redom sa više od 100 datih poena

02. april 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

Košarkaši OKK “Srbobrana” odigrali su drugu vezanu utakmicu na domaćem terenu, u kojoj su savladali tim iz Karađorđeva, “Vojvodinu” rezultatom 104:79.

Ovo je druga velika pobeda u nizu, što može da najavi optimističniju završnicu sezone, do čijeg kraja je ostalo još 3 kola. Pobeda nad “Vojvodinom”, a pre toga i nad “Sivcem”, domaćem timu usidrila je poljuljani optimizam. Nikola Bakić je ponovo zablistao, postigavši 36 poena, uz 9 trojki, kao i na prethodnom meču. Pratio ga je Slobodan Subić sa 26 ubačenih koševa i 6 trojki, uz zavidan broj asistencija i skokova. Treći najistaknutiji igrač “Srbobrana” bio je Nemanja Trninić, koji je nakon kratke pauze opet zaigrao i dao 13 poena, preko potrebnih njegovom timu. On i Vujić doneli su svom timu više sigurnosti pod košem, iako su gostujući igrači na poziciji 4 i 5 znatno krupniji, snažniji i iskusniji.

Od prvog minuta je bilo jasno da je u timu Jovice Andrića dogovoreno “Ne zanima nas ništa sem pobede”. Iako su gosti iz Karađorđeva u prvoj četvrtini uspevali da odolevaju brzim napadima Srbobranaca, brzo su posustali i bili slomljeni kontra napadima i šutevima sa velike distance, kojih nije nedostajalo, čak 19 trojki je pogođeno. Rezultat po četvrtinama se kretao 18:23, 26:17, 31:17 i u poslednjoj 29:22.

Jovica Andrić: “Zadovoljan sam pobedom, mada ne toliko igrom. Mučili smo se malo prvo poluvreme, početkom treće četvrtine dižemo se na 16 poena razlike, ali naravno brzo padamo na 8 zbog pada u koncentraciji. Danas smo igrali gotovo isključivo sa starijim momcima, jer je i protivnik jedna jako iskusna ekipa. Iznenadili su nas što su došli sa 7 igrača, i to su došli sa malo oslabljenim sastavom u odnosu na onu utakmicu od pre 3 nedelje kad smo ih pobedili u Karađorđevu. Danas su nas iznenadili i igrom, povukli su se i stali u zonsku odbranu, ali smo mi to trojkama rešavali. Gotovo pola poena smo dali u trojkama. Opet se pokazalo koliko je iskustvo igranja velikog broja utakmica bitno. Moji momci se nisu snašli u toj promeni odbrane protivnika, plus činjenica da nemamo klasičnog centra, otežalo nam je igru. Mlađi igrači su danas imali manju minutažu, jer nisu se snašli sa ovom ekipom. Rekić je dao 4 poena na početku i to je bilo sve. Nije bilo potrebe ni smisla da na ovako fizički snažnog protivnika izvodim decu”.

“Po ko zna koji put ove godine pohvaljujem, prosto moram kad je fenomenalno odigrao, Bobu Subića koji je dao 6 trojki i bio zaista pravi vođa na terenu. On nažalost mora da igra 35 do 40 minuta,u tim godinama jer nema ko drugi, a svo vreme je na zavidnom nivou. Pored njega dobar je bio i Trninić. koji je lepo otvorio utakmicu. Nisam bio zadovoljan s njim i Vujićem u nastavku, ali je u poslednjoj četvrtini Trninić baš dobro odigrao, dao deset poena i tu smo se rezultatski odlepili. Namerno sam igrao sa nižom postavom, 4 spoljnjaka, da bi smo ubrzali tempo. Takvom igrom bilo je samo pitanje vremena kad ćemo da podignemo rezultat i završimo utakmicu. Idemo dalje, do kraja imamo tri kola, od toga jedno je kod kuće. Molimo se samo da niko do kraja ne bude povređen”.

“Polako prilazimo kraju ligama u svim starosnim kategorijama. Tu moram da pomenem mlađe pionire, ono o čemu smo već pričali i čemu smo se nadali, to se i desilo. Sports World je izgubio od ekipe Petrovgrada, koji je prvi na tabeli, tako da dva kola do kraja mi imamo pobedu više i bolji međusobni duel od Sports World-a. U ta dva kola dovoljna nam je jedna pobeda za plasman na završni turnir prvenstva Vojvodine, što bi bio fenomenalan uspeh. U sredu kasno uveče imamo prvi meč protiv Spartaka iz Subotice, taj termin nam ne odgovara jer su u pitanju deca od 11-12 godina, ali Spartak zbog velikog zaostatka u utakmicama ne može da bira termine. I pored toga idemo na pobedu. Momci su jako spremni, Deja je dobro radio sa njima, a pobediti moramo jer mnogo je lakše pobediti njih u gostima nego kasnije Petrovgrad kod kuće. Ako uspemo u svom planu, imaćemo pred sobom jedan veliki postignut rezultat, što će biti sjajna vest za objavu” , opservacija je  odigrane utakmice i najava narednih, iz vizure trenera Jovice Andrića.

Seniorski sastav u nastupajućem vikendu ima meč sa ekipom “Kadet” u Novom Sadu, a Andrić najavljuje pobedu, uz očekivanje da će njegovi momci na taj način privest kraju i ostale mečeve do kraja sezone.

Facebook Komentari