Pridružite se Akciji SAT ZA NAŠU PLANETU

27. mart 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo, udruženje

Svetska organizacija za prirodu, WWF, organizuje akciju “Sat za našu planetu” koja će se održati dvanaesti put u svetu, a jedanaesti put u Srbiji. Od svog nastanka 2007. godine u Sidneju ova inicijativa je postala globalni pokret u koji se prošle godine uključilo više od 7000 gradova širom sveta.

“Sat za našu planetu” je kampanja u koju se uključuju građani, sa ciljem da pošalju snažnu poruku da je moguće nešto preduzeti po pitanju ublažavanja posledica klimatskih promena i da je moguće promeniti svoje svakodnevne navike za dobrobit planete i svih nas koji na njoj živimo.

“Ovim putem pozivamo sve građane opštine Srbobran da se priključe svetskoj ekološkoj akciji i ugase svetla 30. marta 2019. godine u periodu od 20:30 do 21:30”.

Ove godine, pod sloganom „Skini se s plastike, navuci se na prirodu“, WWF upozorava i na problem prekomernog korišćenja plastike i njenog neadekvatnog odlaganja, zbog čega svake godine osam miliona tona plastike završi u morima i okenima. Budite deo prenošenja važne poruke da zajedno možemo da stvorimo budućnost u kojoj ljudi žive u skladu sa prirodom.

Facebook Komentari