Vitrina sa trofejima džudo kluba TURIJA postaje premala

25. mart 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Sport, Zabava

Džudisti turijskog kluba navikli su nas na konstantne uspehe tako da nova najsjajnija odličja koja su osvojili u protekla dva dana nisu iznenađenje, ali su ovi mladi i istrajni sportisti zaslužili da njihove uspehe pomenemo i pozdravimo.

U petak, 23. marta, takmičarska ekipa kluba boravila je u Pančevu na međunarodnom turniru “Trofej grada Pančeva”. Čak sa 14 takmičara predstavio se naš sportski kolektiv, a ekipu su vodili trener Milan Srdanović i predsednik kluba Aleksandar Srdanović. U izuzetno teškoj konkurenciji ostvareni su sledeći rezultati:

  1. Božana Jovanović – zlato,
  2. Svetozar Mališević, Nikola Virag, Milica Arbutina, Jovana Begečki – srebro,
  3. Anđelija Crnjakov, Nataša Gadžić, Andrea Nišavić, Branislav Preradov i Željko Jakšić – bronza,
  4. Marko Đordjević i Mirjana Ćelbabin – peto mesto,
  5. Jelena Jordanoski i Andrea Gadžić ovoga puta bez plasmana.

Drugi važan takmičarski turnir održao se u nedelju u Rumuniji, u gradu Temišvaru. Na Prvom “Glissando” judo kupu u organizaciji prijateljskog kluba Fenix iz Temišvara, učešće su uzeli borci iz  Rumunije, Srbije, Ukrajine, Mađarske, Moldavije i Grčke, a naši izuzetno motivisani takmičari ostvarili su rezultate koji se nagrađuju najsjajnijim odličijima. 4 takmičara osvojilo je 4 medalje.

 

  1. zlato – Nataša Gadžić i Branislav Preradov,
  2. srebro – Nikola Jovanović i Vukašin Trobonjača.

Takođe je važno pomenuti da su Nataša Gadžić i Branislav Preradov učestvovali oba dana na turnirima, i ostvarili izuzetne rezultate, a da je Nikola Jovanović uz dve aktivne povrede juče ostvario tri pobede, uz poraz od odličnog takmičara iz Rumunije.

Džudo klub Turija je trenutno 16. klub na rang listi svih klubova Džudo Saveza Srbije od ukupno 101 kluba. Iznad našeg kluba se trenutno nalaze samo dva kluba koja nisu učesnici Super lige, a naravno svi klubovi su iz velikih gradova. Džudo klub “Turija” je jedini klub iz ovako male sredine sa tako visokim plasmanom, što je vredno svake hvale i poštovanja.

Facebook Komentari