1 od 5 miliona: Šetnja po ustaljenoj ruti i novi govornik

25. mart 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo

Ove subote, kao i prethodnih šest, na Trgu Slobode u Srbobranu održan je protest opozicije i građana nezadovoljnih stanjem u državi pod prepoznatljivim nazivom “1 od 5 miliona”. Organizatori su izneli nove zahteve, a od starih ne odustaju.

Na skupu su okupljenim ljudima govorili Vladimir Mudrinski i Zoran Janković, skupštinski odbornik opštine Srbobran. Gost govornik je ovoga puta bio Goran Ješić, nekadašnji ministar Vlade Vojvodine u resoru poljoprivrede, danas narodni poslanik i potpredsednik Demokratske stranke.

Zahtevi upućeni lokalnoj vlasti izneti su na samom kraju obraćanja narodu, od strane Vladimira Mudrinskog, koji je tražio da ostavke sa rukovodećih funkcija podnesu Đorđe Radetić, vd direktora JKP “Graditelj” i dr Vlastimir Kladar, direktor Doma Zdravlja. Poslednji zahtev se ticao privatnog radija, odnosno prestanka finansiranja radija “Srbobran” od strane opštine, jer kako tvrdi Mudrinski, nije im dozvoljeno da se pojave u programu i kažu šta žele. Učesnici protesta su se zatim uobičajenom rutom uputili u protestnu šetnju.

Nakon iznošenja želja, Mudrinski je pozvao građane u šetnju istom rutom kao i do sada. Po završetku šetnje protestanti su se vratili u park gde im je saopšteno da se sa okupljanjima nastavlja i narednih subota, a najavljene su i velike demonstracije za 13. april, kada se očekuje da će građani iz svih gradova i mesta u kojima se održavaju protesti, da se upute u Beograd.

Facebook Komentari