NIS i Srbobran nastavljaju saradnju, ove godine ulaže se u zdravlje dece

24. mart 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, Privreda

U Domu Narodne Skupštine u Beogradu u petak je organizovano potpisivanje Memoranduma o saradnji između “Naftne industrije Srbije” i Ministarstva zdravlja Republike Srbije, na kom je prisustvovao i predsednik opštine Srbobran Radivoj Paroški. On je sa kompanijom NIS potpisao Sporazum o saradnji u okviru projekta “Zajednici zajedno”.

Sa strane kompanije NIS sporazum je potpisao generalni direktor Kiril Tjurdenjev. Potpisivanjem ovog sporazuma počinje i ovogodišnji konkurs “Zajednici zajedno”, koji će ove godine biti isključivo okrenut ka oblasti zdravstvene zaštite dece i omladine u lokalnim zajednicama u kojima NIS posluje. Budžet predviđen za ove svrhe iznosi 116,5 miliona dinara. Pored opštine Srbobran, sporazume su zaključili predstavnici još 12 opština i gradova u kojima kompanija posluje, a to su Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Pančevo, Požarevac, Zrenjanin, Kikinda, Novi Bečej, Žitište, Kanjiža i Plandište.

“Zdravlje dece i mladih je dragoceno, te su iz tog razloga sredstva iz programa ‘Zajednici zajedno’ u ovoj godini usmerena upravo na zaštitu dečjeg zdravlja. I do sada je bilo takvih ulaganja, sigurni smo da oprema koju smo donirali zdravstvu u Srbiji, pre svega dečijim bolnicama, već daje dobre rezultate. U ovoj godini pravimo još veći korak. NIS će uložiti više od milion evra u zdravlje dece. Ovo ulaganje ostaje naše trajno opredeljenje i ne zavisi od ostvarene dobiti. Naša prava dobit je budućnost našeg deteta. Ta investicija nije obaveza već privilegija”, posebno je istakao Tjurdenjev u svom obraćanju.

Zlatibor Lončar, ministar zdravlja, u Vladi Srbije, saglasan je bio sa direktorom NIS-a o važnosti zdravlja dece, ali je i naglasio da je Vlada postavila zdravstvo na sam vrh svojih prioriteta. “Moramo biti svesni da je za ostvarivanje našeg krajnjeg cilja, a to je zdravstvena usluga najvišeg kvaliteta za sve građane naše zemlje, neophodno da svi zajedno kao društvo budemo odgovorni i solidarni. U tom smislu velike i uspešne kompanije imaju veliku odgovornost prema društvu i zajednici. Kao ministar zdravlja uvek iskreno pozdravljam ovakve inicijative u okviru kojih se društveno-odgovorne kompanije poput kompanije NIS opredeljuju da pruže podršku zdravstvu u sredinama, gradovima i opštinama širom Srbije u kojim posluju. Kompanija NIS je tokom poslednjih 11 godina u društveno odgovorno poslovanje uložila 3,7 milijardi dinara, a samo u rad zdravstvenih ustanova širom Srbije uloženo je gotovo 100 miliona dinara” ,reči su ministra Lončara.

Predsednik opštine Srbobran Radivoj Paroški je uz veliko zadovoljstvo potpisao ugovor o nastavku saradnje sa kompanijom NIS, čime su partnerski odnosi lokalne zajednice i ove velike firme učvršćeni i produženi, što garantuje bolji standard naših građana. “Srbobran je od početka u projektu ‘Zajednici zajedno’ i do sada je u našu opštinu kroz njega uloženo oko 50 miliona dinara. Ali to nije sve; naša saradnja sa NIS-om, tada Naftagasom, traje od sedamdesetih godina prošlog veka, još od prvih ispitivanja zemljišta, jer se u našoj opštini nalazi veoma veliko nalazište nafte i gasa. NIS je kroz projekat ‘Zajednici zajedno’ doprineo da se društveni standard poboljša, a novac koji smo dobijali ulagali smo u socijalnu zaštitu, kulturu, sport, obrazovanje, s ciljem da svaku oblast unapredimo. Zadovoljni smo što novi, danas potpisani sporazum donosi unapređenje zdravstvenih usluga. Saradnja opštine Srbobran i NIS-a odvija se i kroz druge projekte, zajedničke akcije rekonstrukcije saobraćajnica u ulicama kojima se kreću vozila Naftne kompanije Srbije”, rekao je nakon potpisivanja ugovora Paroški.

Facebook Komentari