Mladi košarkaši OKK SRBORAN nižu pobede na svim frontovima

19. mart 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

Omladinski košarkaški klub “Srbobran” ima razloga za ponos, bar kada su u pitanju mlađe kategorije igrača, timovi ostvaruju pobede na svim frontovima, a poslednji trijumf mlađih pionira nad ozbiljnim protivnikom govori u prilog činjenici da se u klubu dobro radi.

Generacija o kojoj je prvenstveno reč, 2006. godište, je u nedelju odigrala meč sa timom “Proleter – Naftagas” u kom su trijumfovali rezultatom 59:36. I pored činjenice da igra nije bila najbolja, dečaci su zauzeli snažan stav i pobedili protivnika od kog su u prvom delu sezone izgubili sa 7 poena razlike. Po četvrtinama rezultat se kretao 18:12, 9:12, 12:6 i 20:6, što dovoljno govori o nadmoći našeg tima. Mišljenje trenera Dejana Andrića je da je ova pobeda mogla biti i ubedljivija da je prikazana sva lepota igre ovog tima, ali je zadovoljan i sa 23 razlike, jer je njegov tim pokazao da su spremni za velika dela.

“Pre svega čestitam dečacima na pobedi, oni su ovo zaslužili. Jako dobro treniraju, trude se i generacija su za ponos Srbobrana. Zahvalio bih se i roditeljima te dece jer non stop su prisutni, prate sve utakmice, voze po potrebi, uključeni su u celu priču. Ono što želim da zamolim sve roditelje je da veruju u decu i imaju poverenja u naš način rada sa njima. Velika je stvar što ova deca imaju odlične uslove za trening u svom mestu stanovanja. Ja sam u toj dobi morao da putujem u Novi Sad da bih dobio kvalitetan trening i konkurenciju u timu, oni to sve imaju kod kuće i samo treba da rade kako bi postali dobri igrači. Generacija 2006. je prošle godine bila druga u Vojvodini, ove godine je mnogo jača liga sa ozbiljnijim timovima, ali se mi odlično borimo i imamo 11 pobeda uz 4 poraza. Dečaci su talentovani i vredni, jedini problem koji se nazire je visina igrača, jer u ovom stepenu razvoja tehnika mora da prati visinu. Nadam se da će neki od dečaka izrasti, Jokanović i Jeftić imaju predispozicije, kako bi povukli tim i kako bi smo održali nivo na kom smo sad. Sledeće kolo nastupamo u Subotici protiv Spartaka, gde očekujem pobedu, i ako bude tako bićemo 3. na tabeli što nas vodi na završni turnir, a tamo je sve moguće. Ne bih da zvučim neskromno, ali možemo da napadnemo prvo mesto. Pohvaliću igrača Stefana Rekića, koji se svojim talentom značajno izdvaja. Sa svojih 15 godina on je već zabeležio nastupe za seniorski tim, a u svojoj generaciji je više nego dominantan. On daje po 30 i 40 poena na utakmici, a imam utisak kada bi hteo mogao bi da postigne i 60. Mi smo malo mesto i nemamo prostora da dovodimo igrače sa strane, oslanjamo se prvenstveo na svoju decu, pored Rekića tu je i Grubić Bojan, a ima još takvih talenata i u mlađim selekcijama” ponosno je istakao trener Dejan Andrić. On se još osvrnuo i na to kako im neki zameraju da su previše temperamenti treneri, što on obrazlaže činjenicom da se samo tako u sportu može od deteta napraviti šampion, uspeh se mora tražiti i mora se želeti pobeda, što i treneri u klubu pokušavaju da nauče mlade igrače. Mora se usvojiti mentalitet pobednika.

Sličnog stava je bio i stariji trener Andrić, Jovica, koji je oduševljen rezultatima svojih dečaka, jer kako kaže rad sa njima se isplatio. “Današnji meč je bio derbi kola za generaciju 2006. a sanjali smo pobedu. Za divno čudo, nismo dobro igrali, ali smo dali jako veliki broj poena za taj uzrast. Malo smo omanuli sa linije penala, ali i pored toga svaka čast na pobedi. Odlika velikh ekipa je da se pobedi i kad se igra loše. Ova generacija nas je navikla na uspeh, što se očekuje i ove godine. Od 12 ekipa iz Bačke samo 3 idu na završni turnir, uz 3 iz Srema i 2 iz Banata. Do kraja je ostalo da se odigraju još 2 kola. U igri su klubovi Petrograd, Joker, Sports World i mi. Ukoliko Petrograd pobedi kod kuće Sports World, što je vrlo realno jer smo ih im dobili oba puta, a mi pobedimo Spartak u Subotici, mi smo se plasirali. Imamo sjajnu generaciju dečaka, jedna od najtalentovanijih sa kojima sam ikad radio. Malo se patimo u ovoj polu sezoni, jer nam je jedan igrač, visok i bitan, otiselio u inostranstvo”.

“Pored mlađih pionira pohvaliću i ekipu mini basket, 2008. godište, koja je danas ostvarila 5. vezanu pobedu. Njih trenira Radovan Babić, igrač seniorskog tima kog smo uključili u trenerski posao. Mislimo da ima potencijala i kvaliteta da jednoga dana bude trener starijih selekcija, a pokazao je da se dobro snalazi u tome. Na 6 utakmica je postigao 5 pobeda, od kako je preuzeo tim. Deca imaju jako dobre uslove za razvoj u košarci, nas tri trenera vodimo 6 uzrasnih selekcija i sve učestvuju u takmičarskim ligama. Svaka generacija ima po 4 termina treninga nedeljno. Kadetska selekcija je takođe vrlo istaknuta, juče su pobedili ekipu NS Basket-a 14 razlike. Trenutno smo 6. na tabeli, s tim da je razlika u timovima od 3. do 6. mesta jedna pobeda. Imamo velike šanse za fajnal for i borićemo se za to. Naš pionirski sastav je takođe tog dana ostvario pobedu protiv Jedinstva iz Novog Bečeja sa 17 poena razlike. U svim timovima imamo tu situaciju da su nam noseći igrači iz mlađe selekcije. U kadetskoj selekciji su to pioniri. Rekić je juče na kadetskoj utakmici postigao 30 poena, zatim je odmah presvukao dres i zaigrao za pionire i dao 47 poena, a onda je uveče debitovao za seniore i dao nestvarnih 10 poena. On i Grubić su dva mlada momka koji su dijamanti ovog kluba. Jedini problem koji imamo u svim selekcijama je visina. Gde god da odemo na teren izlaze ekipe koje su fizički jače od nas. Pored svih pomenutih dečaka moram istaći Simanić Matiju i Jokanović Stefana, mlađi pioniri, koji su na treninzima reprezentacije, region Vojvodine. Prošli su već 8 regionalnih treninga, a u poslednjem razgovoru sa njihovim treerom dobio sam informaciju da je jako zadovoljan s njima i da odlično napreduju. Za naš Srbobran to je veliki uspeh”. 

“Jedini tim koji je poražen ovog vikenda je senirski, od Budućnosti iz Novog Sada rezultatom 72:67, ali sam i sa njima zadovoljan s obzirom kakav je trenutni sastav i koliko je jak protivnik. Ergelašev koji nije trenirao 10 godina juče je dao 5 poena i pokazao veliku srčanost. Boba Subić je dao 30 velikih poena, tako da sam prezadovoljan i srećan i nakon poraza. Mogu već sad da najavim dva pojačanja za sledeću sezonu, jedno je obnova saradnje sa centrom Milošem Stojinovićem koji je bio povređen i sad je u fazi oporavka, a drugi je na poziciji 3-4 ali ne mogu još da ga imenujem jer nije kraj sezone u ligi u kojoj on igra. Reč je o odličnom košarkašu iz višeg ranga takmičenja, sa njima i oporavljenim ostatkom tima bićemo pretendenti za osvajanje jednog od prva 3 mesta u ligi naredne sezone. Ubeđen sam u to. Ova sezone je prošla kako je prošla, obeležena povredama, ali smo to iskoristili da iskalimo naše mlađe igrače”, retrospektiva je trenutnog stanja u klubu i pojedinačnim timovima iz pozicije  prvog stratega kluba, Jovice Andrića, koji očekuje velike stvari od svojih momaka nevezano za godište.

Facebook Komentari