Protesti ne jenjavaju

18. mart 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo

Šesti vikend za redom protest opozicije i građana nezadovoljnih stanjem u zemlji “1 od 5 miliona”, održava se na srbobranskim ulicama i trgu.

Kao i do sad u subotu od 18:00 časova u parku su se okupili protestanti koji su ovoga puta za govornike imali Vladimira Mudrinskog, Nenada Babina i Tijanu Hegelj, protestnu aktivistkinju iz Beograda. Oni su pozivali na ostavke lokalnih političara na vlasti, a od koalicionih partnera SNS-a su tražili da im obustave podršku kako bi izgubili većinu u skupštini opštine.

Pored muzike koja je tokom protesta zabavljala okupljene građane, sa kamionskog razglasa, kuriozitet ovog 6. po redu okupljanja je puštanje snimaka govora pokojnog premijera Srbije dr Zorana Đinđića. Njegove poznate filozofske misli i ideje za bolje uređenje države i društva uopšte, bio je način na koji su organizatori skupa odali poštu stradalom premijeru, čija je godišnjica smrti bila 12. marta.

Protest je sa Trga Slobode nastavljen mirnom šetnjom centralnim ulicama Srbobrana, a završen je na mestu na kom je okupljanje građana i počelo.

Facebook Komentari