Nadaljski osnovci najbolji na opštinskom Eko-kvizu

17. mart 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Škola, Zabava

Kviz sa temom ekologije, koji organizuje “GIZ” iz Beograda, u sredu je prošao kroz sve četiri osnovne škole i tada smo dobili predstavnike za takmičenje na nivou opštine. Domaćin opštinskog Eko-kviza bila je osnovna škola “Žarko Zrenjanin Uča” u Nadalju, a na juče održanom finalu pobedu su odneli upravo đaci ove škole.

Projekat pod nazivom „Prljavo ili čisto-nije isto“ održava se petu godinu za redom na nivou republike i Eko-kviz je njegov sastavni deo. Cilj projekta je podizanje nivoa svesti osnovaca o značaju životne sredine i nivoa informisanosti o reciklaži i ekologiji. Sve teme iz kojih su pitanja i zadaci na takmičenju Eko-kviz, dolaze baš iz ovog segmenta društvenog delovanja, koje je sve popularnije i zastupljenije u našoj zemlji.

U sportskoj sali nadaljske škole četvoročlani timovi svih škola, koje čine po jedan učenik iz razreda od 5. do 8., uporedili su svoja znanja o ekološkim pojmovima. Pored ekologije, za pobedu u kvizu bilo je potrebno pokazati fizičko umeće, spretnost ali i brzinu, koja je često bila presudna.

Na daljem takmičenju koje će se održati u Žablju 5. maja ove godine, našu opštinu predstavljaće učenici OŠ “Žarko Zrenjanin Uča” iz Nadalja. Pobedničku ekipu čine đaci: Nataša Gadžić 5. razred, Veljko Golub 6. razred, Jovana Šipoš 7. razred i Vasilije Sekeruš 8. razred, a na čelu ekipe je nastavnik Zoran Mijić. Kao nagradu za ostvareni plasman, Opština Srbobran je za popedničku ekipu obezbedila prigodne poklone.

Facebook Komentari