Jovica Andrić: Kadet je zasluženo pobedio, jer su taman za toliko bolji! 59:65

11. mart 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

Drugo kolo plejaut faze Druge regionalne lige za košarkaše odigrano je juče, a na žalost publike koja je meč domaćeg OKK Srbobrana gledala u Hali Centra za sport i turizam, trijumfovao je KK “Kadet”.

Neizvesna i na momente uzavrela utakmica na posletku je rezultatski pripala gostima, iako ni u jednom momentu nisu napravili ozbiljniju razliku na semaforu. Prva četvrtina igrala se vrlo čvrsto, što uz rezultat, 10:12, i podatak da je domaćin tek nakon 4 minuta igre postigao prve poene, govori u prilog tome. Druga deonica odigrana je u istom ritmu, 13:15, što uz nova dva poena prednosti na strani “Kadeta” donosi prednost na poluvremenu od 4 ukupno.

Drugo poluvreme razbudilo je Srbobrance koji najzad pokazuju nekakvu inicijativu i pored loše realizacije šuta. Uz nedostatak igrača na poziciji centra, uspevaju da izjednače zaostatak i u poslednju deonicu ulaze kao ravnopravan protivnik (22:18, odnosno 45:45). Uspeli su u četvrtoj četvrtini igrači Srbobrana i da povedu, ali ne i da dokusure protivnike, zbog čega gube ovu deonicu sa 14:20, čime su izgubili i ceo meč 59:65.

Najistaknutiji pojedinac u srbobranskoj ekipi bio je onaj najstariji, Slobodan Subić je postigao 21 poen. Uz jednu trojku, veliki broj asistencija i skokova bio je vođa svog tima, a vrlo često je kritične momente morao da rešava solo prodorima. Drugi sa najboljom realizacijom, Nikola Babić, postigao je 17 poena, od čega čak 5 trojki. Svi drugi bili su daleko iza ovog dvojca, ali možemo pomenuti i mladog Ognjena Simanića, koji je nakon odigrane utakmice u kadetskoj konkurenciji, prokazao hladnokrvnost i u svom prvom seniorskom nastupu, pogodivši dva puta za redom van linije 6,75 u važnim trenucima meča. Nikola Krga bio je zapažen na parketu kao i do sadu, ali ga šut nikako nije išao, zabeležio je samo 6 poena, u svakoj kategoriji šuta po jedan pogodak.

Trener Andrić Jovica nija nije bio potpuno nezadovoljan, s obzirom na činjenicu da nastupa sa vrlo podmlađenim i okrnjenim timom, mada mu je bilo žao što je i u takvoj situaciji njegov tim mogao da pobedi: “Ušli smo u igru jako nervozni i tome se moglo svedočiti tokom cele utakmice. Tek u petom minutu treće četvrtine smo počeli ozbiljnije da igramo, ubacili smo neke šuteva s polja i najzad prešli u vođstvo, ali na žalost to nismo znali da podignemo ni da zadržimo. Tri minuta pre kraja gubimo 5 razlike, igramo pune napade, a teško je postaviti bilo kakvu akciju bez pravog centra na parketu. Nisam imao na raspolaganju ni jednog visokog igrača. Rotacija je skraćena još više u odnosu na prošlu utakmicu, koju smo odigrali odlično u Karađorđevu. Trninić Nemanja koji je tada odigrao odlično, danas nam je falio, ima problema sa zubom zbog čega danas nije igrao. Od 12 igrača koje sam imao na raspolaganju, čak četvorica njih bili su klinci iz mlađih klubskih selekcija, 2003.-04. godište”.

“Pohvalio bih Subića koji nas je držao celu utakmicu, kao i Bakija, koji su uz Nikolu Krgu odigrali svih 40 minuta meča. Simanić je odigrao svoju prvu seniorsku utakmicu i dao dve trojke koje su nam mnogo značile,a i mali Grubić je odigrao petnajstak minuta što je napredak. Žao mi je samo što smo i u ovakvom sastavu mogli da pobedimo. Falio nam je jedan visoki igrač koji bi kontrolisao reket i skinuo malo više lopti u odbrani, što bi bilo dovoljno sa ovakvim protivnikom. Falilo nam je i malo želje, kakvu smo imali u Karađorđevu, mada je ekipa Kadeta mnogo brža od prošlonedeljnih protivnika. Ovo je realno stanje stvari trenutno kod nas. Kadet je zasluženo pobedio, jer su taman za toliko bolji”, završio je objektivno naš trener, koji se naposletku zahvalio publici koja je bodrila njegov tim tokom celog meča, a posebno se zahvalio na aplauzu koji su igrači dobili po završetku utakmice.

Prvi sledeći meč OKK “Srbobran” igra u Novom Sadu protiv favorizovane Budućnosti, a zatim dva nastupa vezano kod kuće sa Sivčanima i ponovo Vojvodina Karađorđevo.

Moramo pomenuti i utakmicu koju je selekcija 2003.-04. godište (kadeti) našeg kluba odigrala pre ovog meča. Oni su ubedljivo savladali KK “Obilić” iz Novog Kneževca rezultatom 80:65, a zatim su neki od ovih momaka obukli dresove seniorske selekcije i zaigrali novu utakmicu. Sve pohvale za nove nade omladinskog košarkaškog kluba Srbobran.

 

Facebook Komentari